maif - sirius 16/8

Speltips Mjällby – Sirius 6/8: Uppstickarmöte

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Mjällby AIF och IK Sirius har båda imponerat under säsongsinledningen. Nu möts lagen i Allsvenskan torsdagen den 6 augusti 2020.

  Rygga vårt speltips hos coolbet!
Annons. Nya kunder hos Coolbet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Inför den allsvenska säsongen fanns det ett antal favoriter som gick in i säsongen med press på sig, och samtidigt fanns det ett par lag som kunde spela helt utan press, helt utan förväntningar, egentligen från första stund.

Två sådana lag fanns i nykomlingarna Mjällby AIF och den allsvenska mindre klubben IK Sirius. Här är det inga stora pengar, inga fantastiska förutsättningar och ingen lång tradition av allsvenskt spel som ligger till grund för vad man är i dag.

IK Sirius har varit säsongens största utropstecken, och dessutom är formen god inför den här matchen. Nu tappade man i för sig poäng sist, trots ledning upprepade gånger, men att man har 17 poäng på tolv matcher är ingenting annat än imponerande.

Mjällby AIF är med sina 15 poäng ungefär halvvägs till målsättningen på 30 poäng, som brukar räcka långt för att säkra nytt allsvenskt kontrakt. Det är målsättningen för laget inför den här säsongen. Därefter kan man sakta men säkert ta steg i rätt riktning.

Målspel när båda vill vinna

Det finns ett par spelare som verkligen har stuckit ut för gästerna under inledningen på säsongen, och inte minst japanen Yukiya Sugita har varit bra. Nu har han förlängt sitt korttidskontrakt med ytterligare en månad och han väntas fortsätta vara viktig. Med sina fem mål på 12 matcher har han visat sig vara en spelare som kan bidra med viktiga poäng. Tänk på att Axel Björnström och mittfältaren Elias Andersson också varit väldigt bra.

Däremot är det lite deppigt att den tidigare så skadedrabbade spelaren Stefano Vecchia ser ut att ha problem med ett knä igen. Han ska undersökas under veckan, men ser ut att missa en hel del matcher. Detta efter att han själv visat enormt bra form på slutet.

I hemmalaget roteras det mycket och det finns så här långt ingen spelare som har öst in mål eller som är helt brutalt viktig för laget. Marcus Lantz låter i stället spelarna vila någon match då och då, för att röra runt till nästa match. Moses Ogbu var däremot riktigt bra sist och hoppas kunna fortsätta på samma spår.

Det här är två ganska jämna lag, men IK Sirius har en klar fördel. Men när matchen spelas på gräs kan vi tänka oss att fördelen tunnas ut markant.

Båda lagen göra mål spelas till 1,70 gånger krämen hos Coolbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få upp till 100 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Båda lagen göra mål
Odds: 1,70
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:00, torsdag 6 augusti
TV: 
Stream: