Speltips Djurgården Kalmar 6 mars 2021

Speltips Norrköping – Djurgården 21/6: Överdriven reaktion

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Allsvenskan snurrar vidare och det väntar tungviktsbatalj mellan succén IFK Norrköping och besvikelsen Djurgården på Östgötaporten. Men motiverar seriestarten det stora favoritskapet?

Annons:

Redan nu press på mästaren

180 minuter vardera har klubbarna avverkat av årets Allsvenskan och från IFK Norrköping är det positiva besked som lämnats och från Djurgården desto mindre. Redan nu spelar stockholmarna i viss mån med kniven mot strupen.

DIF vann förvisso premiären borta över Sirius, om än med visst flyt, för att i veckan förlora med 1-2 hemma mot Örebro SK. Ännu en prestation under all kritik – mästarna letar nu febrilt efter formen; att förra årets monsterdefensiv ska sitta och spetsen framåt vässas till.

IFK Norrköping kan stoltsera med full pott efter deras två inledande matcher. Först med en hyfsad insats hemma mot Kalmar FF, 2-1-vinst, och därefter en total demolering av AIK – på Friends Arena i Solna. De hade 4-0 redan efter dryga halvtimmen och därefter behövde matchen mer eller mindre bara spelas av. Omställningsspelet var sylvasst och det kan bli en nyckel även här.

Vad man kan räkna med från mästaren Djurgårdens sida är i alla fall att det ska finnas ett par växlar till att sätta i, med en närmast identisk trupp från fjolåret – till och med lite tillspetsad, är känslan. Spelare för spelare. Men får de ihop det kollektiva lika väl?

Omotiverat stort favoritskap

Det är odiskutabla fakta att Norrköping sett bättre ut än Djurgården under seriestarten, de två inledande matcherna. Och insatsen mot ett – förvisso oerhört sårbart – AIK stärker deras allsvenska status än mer.

Men är ett såhär pass stort favoritskap motiverat?

Trots allt är det mästaren DIF som kommer till Östgötaporten och även om de ännu inte fått till det, har de en erkänt stor arbetskapacitet och starkt kollektiv. Dessutom med flera spetsspelare av allsvensk klass.

Vartåt vi lutar är att en tät historia väntar på Östgötaporten, en som skulle kunna sluta lite hur som helst. Så brukar det också bli mellan lagen – de fyra senaste inbördes mötena har slutat oavgjorda och stockholmarna inte förlorat på sju stycken.

Gästerna spelas med +0,5 mål (asian handicap) – detsamma som dubbelchansen X2, fast med bättre odds – till 1,85 x insatsen hos Casumo Sport.

Annons:
  Rygga spelet hos casumo – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Djurgården +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,85
Bolag: Casumo
Spelstopp: 14:15, söndag 21/6
TV: 
Stream: