Speltips Djurgården Falkenberg 15/7 2020

Speltips Östersund – Falkenberg 29/8: Ångest

Falkenbergs FF behöver tre poäng borta mot Östersunds FK när lagen gör upp i Allsvenskan lördagen den 29 augusti 2020.

Annons:

Det börjar smälla till ordentligt i den allsvenska fotbollen nu, och snart går vi in i det som får betecknas som den sista, helt avgörande tredjedelen. Men än återstår det ett par omgångar till vi är där, och för lagen handlar det om att positionera sig.

Om du är ett lag på nedre halvan när det återstår tio omgångar får du räkna med bottenstrid hela vägen in i mål, och det lag som nu kan studsa iväg lite i tabellen kan med andra ord nästan köpa sig ett nytt allsvenskt kontrakt redan.

Två lag som riskerar att husera lite mer i botten är Falkenbergs FF och Östersunds FK, där inte minst det förstnämnda laget har det tufft i botten. Där har man 13 poäng tillsammans med två andra lag, men är samtidigt bara en vinst från säker mark.

Det är den fördel som bottenlagen har den här säsongen, när det är så vansinnigt jämnt och det finns så väldigt många lag som underpresterat. Men nu börjar också storklubbarna sakta men säkert skärpa sig, i takt med att man kunnat plocka in flera förstärkningar.

Falkenbergs FF förlorade knappt men klart borta mot Malmö FF senast, och ska man vara helt allvarlig är det en trend som är lite oroväckande. Det är ofta som Falkenbergs FF gör bra matcher, men utan att få med sig så där väldigt mycket. Det behöver det bli ändring på.

Falkenbergs FF kan lida

På andra sidan i just det här mötet står inga mindre än Östersunds FK , som däremot har vaknat till liv ordentligt på slutet och gjort flera bra resultat. Det har också gjort att ÖFK kunnat klättra i tabellen. Nu ligger man nia med 21 poäng.

Det brukar sägas att runt 30 poäng behövs för att säkra nytt allsvenskt kontrakt, och som det ser ut nu kan Östersunds FK klara det redan om ett par omgångar. Det var vi inte många som anade i början av säsongen då laget såg direkt svaga ut.

Vårens, eller snarare den tidiga sommarens, möte mellan dessa båda lag slutade med att Östersunds FK vann på bortaplan. Därmed vet man vad som krävs för att rubba detta FFF.

Här tror vi att vi får se en riktigt tight match på konstgräset.

Under 2,5 mål spelas till 1,90 gånger smeten hos Coolbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få upp till 100 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,90
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:00, lördag 29 augusti
TV: 
Stream: