1 juli 2019 Häcken Hammarby Speltips

Speltips Östersund – Helsingborg 27/7: Ångestmöte

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Det är viktiga poäng som står på spel i Allsvenskan måndagen den 27 juli 2020 när Östersunds FK spelar hemma mot Helsingborgs IF.

  Rygga vårt speltips hos Unibet!
Annons. Nya kunder hos Unibet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det gäller att verkligen få en så bra start som möjligt på den här allsvenska säsongen, för att inte tidigt halka efter och blandas in i bottenstriden. Med en tredjedel av säsongen redan spelad kan vi konstatera att det är precis vad som har skett i fallen ÖFK och HIF.

Det här är två lag som gick in i säsongen med en överhängande risk om att blandas in i en bottenstrid – och så har mycket riktigt blivit fallet. Av olika anledningar har man cementerats som en del av den nedre halvan.

Men vad man ska ha med sig är att en vinst hit eller dit kommer att få till stora skiftningar i tabellen, och prickar man formen i ett par veckor kan det innebär 3-4 eller rent av 5-6 vinster på kort tid med det täta spelschemat. Det i sig gör att det verkligen gäller att hålla fokus hela vägen.

Det är väl förhoppningen i båda dessa lag, att nu försöka hitta tillbaka till ett vinnande spår.

Helsingborgs IF har en vinst på sina tio första matcher, men har å andra sidan inte förlorat på fem raka matcher nu. Det är ett ordentligt steg framåt och ett bevis på att stabiliteten är på väg. Olof Mellberg sitter säkert som huvudtränare, och även om laget har stora problem med skador ser det allt bättre ut. Andreas Granqvist är däremot inte med i den här matchen heller, men Casper Widell väntas starta som mittback intill Martin Olsson nu.

Vad kan vi vänta oss?

Östersunds FK har tagit två vinster på tio matcher, men förlorar lite för ofta (i snitt varannan match) och har med lite för få gjorda mål framåt (åtta) haft svårt att hota många lag. Just nu ligger man precis över kvalstrecket, en poäng före HIF.

Det lag som eventuellt tar tre poäng här kan skjuta sig fria från den omedelbara bottenstriden i ett par dagar, och kanske få lite andrum. Med tanke på det täta spelschemat kommer det nya, tuffa matcher inom kort och då kan allt svänga igen.

En viktig sak att ha med sig är också att hemmalaget gjort sig av med sin huvudtränare Ian Burchnall, och plockat in nya ansvariga. Det brukar ge en effekt inledningsvis. Nu har man också två raka kryss, mot BK Häcken och Djurgården, så kanske är det just den effekten som vi ser just nu.

X (oavgjort) spelas här till 3,30 gånger krämen hos Unibet. Det känns inte som att något av lagen är tillräckligt bra eller hett för att vinna nu.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 100 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: X (oavgjort)
Odds: 3,30
Bolag: Unibet
Spelstopp: 19:00, måndag 27 juli
TV: 
Stream: