25 februari 2019 öster malmö ff speltips svenska cupen

Speltips Östersund – Malmö FF 16/7: Måstematch för JDT

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Jon Dahl Tomasson har bara lyckats leda sitt lag till två vinster på sju omgångar, och nu är pressen stor när MFF spelar borta mot Östersunds FK den 16 juli 2020.

  Rygga vårt speltips hos coolbet!
Annons. Nya kunder hos Coolbet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Inledningen på den här allsvenska säsongen har varit något väldigt annorlunda – med en hel drös med underpresterande lag och bara ett fåtal klubbar som verkligen lyckats få saker på plats inför säsongsstarten.

Den långa försäsongen ställde helt nya, svårmanövrerade krav på lagen och det är uppenbart att ett par har kunnat hantera det på ett sätt som merparten faktiskt inte har kunnat. Djurgården, regerande mästare, Hammarby och Malmö FF är förmodligen lagen som har underpresterat allra mest poängmässigt.

Som bekant är det inte enkelt att vara huvudtränare – eller verksam på övriga poster heller för den delen – i den skånska storklubben MFF. Där är kraven på en helt annan nivå än i övriga klubbar, någonting som inte minst den stora tränarrotationen på senare år manifesterar. Nu är frågan hur pass säkert Jon Dahl Tomasson sitter?

En viktig fråga när man pratar om just förtroende för huvudtränaren är hur stark hans ställning är i spelargruppen. Har han tappat den? Eller får han gehör för sina idéer? Det är det som återstår att se.

Senast tappade Malmö FF snöpligt nog poäng hemma mot IFK Norrköping i en match där man var klart bättre. Men det är som bekant poängen som räknas. MFF ligger nu sjua i tabellen, men har å andra sidan bara förlorat en match under det svenska fotbollsåret. Detta borta mot IF Elfsborg.

Rörigt i Östersunds FK

Om vi ska prata om rörighet i och kring klubbar är Östersunds FK såklart någon form av mästare i den disciplinen – och inte har det blivit bättre på slutet sedan man valt att sparka sin huvudtränare Ian Burchnall. Spelartruppen var ute i media och stöttade beskedet, då kanaliserat av målvakten och trotjänaren Aly Keita.

Nu har man lyckats anställa en huvudtränare som saknar rätt utbildning och licens, någonting som har tvingat fram en rockad för att få den UEFA-krävda kompetensen på plats. Det är spektakulärt dåligt skött. Men hur mycket påverkar egentligen det här lagets prestationer på plan?

Att ÖFK den här säsongen är ett klart sämre lag är självklart, men det är en obekväm resa att ta för Malmö FF. Långt, ocharmigt och dessutom på plast som underlag. Det passar inte skåningarna, som dock valt att träna ett konstgräspass inför den här matchen. Det har man undvikit tidigare matcher på plast i år.

Det blir nästan alla täta, heta matcher mellan dessa båda lag. Nu återstår att se om Malmö FF har det i sig att ta sin tredje vinst för säsongen. Östersunds FK kanske är på gång lite efter 0-1 borta mot Falkenbergs FF senast.

Under 2,5 mål spelas till 1,92 gånger såsen hos Coolbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få upp till 100 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,92
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:00, torsdag 16 juli
TV: 
Stream: