Speltips Hammarby IFK Göteborg 20 juli 2020

Speltips Sirius – Hammarby 22/8: Ingen lätt match

Hammarby ser på pappret ut att vara bättre än IK Sirius, men vi tror att man får det svårt i Allsvenskan lördagen den 22 augusti 2020.

Annons:

Det har inte varit fullt logiska resultat hela vägen i den här allsvenska säsongsinledningen, och efter drygt halva säsongen kan man konstatera att det är lite upp och ner i den allsvenska världen med flera tunga giganter som inte har presterat enligt förväntningarna.

Hammarby gick exempelvis in i säsongen som guldfavoriter tillsammans med Malmö FF, utan att för den sakens skull vara nära att prestera på den nivån. Det tog många matcher innan man fick igång sitt eget spel igen, och det är egentligen först på slutet som det ser bättre ut för Hammarby igen. Då har man också börjat klättra i tabellen och tagit sig upp som sjua.

Stefan Billborn har valt att spela ett 3-5-2-system på slutet och det är högst motvilligt enligt egen utsago, men läget i truppen och förväntningarna på laget har tvingat fram en förändring. Den har också burit frukt, och flera spelare säger sig trivas med spelsättet.

Nu ligger man alltså sjua med 24 poäng och för att haka på i toppen, i jakt på Europaplatser, behöver man bibehålla ett högre poängsnitt som man har lyckats med på slutet. Men matchen borta mot IK Sirius är sannerligen inte enkel för Hammarby.

Hammarby har nu fått tillbaka Alexander Kacanliklic och Richard Magyar i träning, men troligen spelar ingen av spelarna just den här matchen. Här gäller det att skynda långsamt för Hammarby, som gärna ser att båda kan vara med framöver, utan att då dra på sig onödiga följdskador.

IK Sirius är svårslagna

IK Sirius har visat sig vara ett av seriens bästa lag i sina starkaste stunder, och kommer till den här matchen med fem raka matcher utan förlust. Dessutom har man inte minst nyckelspelaren Stefano Vecchia i storform, som gjort åtta mål under inledningen på säsongen. Det mesta talar för att han ska fortsätta på den inslagna vägen.

Just nu är man en poäng före Hammarby i tabellen, och det här kan bli lite av ett vägskäl för deras del. En vinst innebär att man hakar på i toppen och kan drömma om Europa, medan en förlust nog innebär att man släppt lite för många av de stora klubbarna förbi sig för att det ska gå att reparera.

Henrik Rydström har med det sagt lyckats väl under inledningen på säsongen med att sätta sin prägel på laget. Det kan man inte ta och blunda för alldeles oavsett hur det går i den här matchen.

I grunden påminner dessa båda lag om varandra i att man spelar en offensivt inriktad fotboll, ofta med många mål. Det är vad vi hoppas på nu.

Över 2,5 mål spelas till 1,61 gånger smeten hos Coolbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få upp till 100 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,61
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 15:00, lördag 22 augusti
TV: 
Stream: