10 juni 2018 Helsingborg Degerfors speltips Superettan

Speltips Sirius – Helsingborg 13/8: Nya problem i HIF

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Helsingborgs IF har ånyo problem med frånvarande spelare inför bortamatchen mot IK Sirius torsdagen den 13 augusti 2020 i Allsvenskan.

  Rygga vårt speltips hos Coolbet!
Annons. Nya kunder hos Coolbet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Inledningen på säsongen har varit en berg- och dalbana för en hel del lag, och just nu är det många lag som är indragna i det som man får kalla bottenstrid. När den sista omgången av första halvan nu ska spelas går det snart att summera läget, för att se vilka lag som står inför en jobbig höst.

Ett sådant lag är utan tvekan skånska Helsingborgs IF, som gick in i säsongen med huvudet högt, med ett nytt lagbygge och med klara ambitioner om att slåss i mitten, med häng på topplaceringar. Men så har verkligen inte blivit fallet.

Från start har Olof Mellberg haft stora problem med skador, och har inte haft förmågan att skaka av sig det och rada upp vinster ändå. Nu senast vann HIF visserligen med 3-2 hemma mot IFK Norrköping, i en match där man lika gärna hade kunnat förlora, och faktum är att det var blott den andra vinsten på hela säsongen. Då har vi ändå spelat 14 omgångar nu.

Men trepoängaren innebär också att man seglade upp från jumboplatsen, hela vägen upp på säker mark. Nu har man samma poäng som AIK, och en poäng mindre än IFK Göteborg. Det kan med andra ord bli en intensiv höst mellan flera starka klubbar.

På torsdagen spelar man återigen en match i det här täta spelschemat, och då väntar succélaget IK Sirius på bortaplan. Ett lag som fortsätter att göra det bra – och där inte minst Sugita och Veccia varit två spelare som väckt intresse från större klubbar. Båda spelarna imponerar stort i offensiven, och fanns med i målprotokollet så sent som i senaste matchen.

En offensiv historia

IK Sirius har från början på säsongen spelat en utpräglat offensiv fotboll, och har en stark förmåga att skapa målchanser på löpande band. Dessutom har huvudtränaren Henrik Rydström en uppenbar förmåga att få ut det mesta av ett par spelare på ett individuellt plan. Det har burit frukt.

Därför gäller man som favoriter inför matchen mot Helsingborgs IF, där man också har fördelen av att spela på konstgräset, ett underlag som HIF traditionellt varken gillar eller är särskilt bra på.

Som om det inte vore nog med det kommer Helsingborgs IF att sakna nyckelspelaren Martin Olsson här, efter att han dragit på sig sitt fjärde gula kort senast. Det är en spelare som blir svår att ersätta, och som varit lagets bästa under säsongen. Dessutom fick Anthony van den Hurk rött kort senast och spelar därför inte.

Med andra ord är det ett lätt stukat, lätt sargat HIF som kommer på besök. Risken är också stor att man tar ett litet steg tillbaka efter urladdningen mot IFK Norrköping sist.

IK Sirius vinner spelas till 1,80 gånger såsen hos Coolbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få upp till 100 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: IK Sirius vinner
Odds: 1,80
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:00, torsdag 13 augusti
TV: 
Stream: