13 september 2019 Sirius Falkenberg Speltips

Speltips Sirius – Mjällby 23/11: Målspelet

Det blir ett givet spel på målmarknaden inför mötet mellan Sirius och Mjällby i Allsvenskan måndagen den 23 november 2020.

Egentligen är det här kanske inte det hetaste av möten som spelas på måndagskvällen, men med tanke på att det här är två av säsongens stora utropstecken i Allsvenskan finns det ändå någonting som kittlar när IK Sirius tar sig an Mjällby AIF.

I grunden är det här två lag med en klar offensiv identitet, som försöker vinna sina matcher genom att göra fler mål än motståndaren, snarare än att man satsar allting på att inte släppa in mål och försöker vinna den vägen.

Det har visat sig lyckat och med flera omgångar kvar att spela har man säkrat sina allsvenska kontakt. Det var ändå någon slags minimikrav på säsongen. Faktum är att det lag som vinner här också har ett litet slagläge på en Europaplats, även om det ser ut att bli väldigt svårt med tanke på att övriga topplag också vann i helgen.

När man spelade mot varandra i somras, då på Strandvallen, slutade matchen 1-1 efter en jämn historia. Nu är det ett läge där inget av lagen har så mycket att riskera och kanske kan det innebära en lite mer öppen historia.

Marcus Lantz ser slutet i Mjällby

Under landslagsuppehållet kom det fram att Mjällby AIF och huvudtränaren Marcus Lantz har valt att gå skilda vägar. Det är alltså bara tre matcher kvar på äventyret på Listerlandet för den före detta spelaren Marcus Lantz.

Anledningen sägs vara att parterna har olika syn på hur man ska ta fotbollsverksamheten vidare, men vi kan konstatera att Marcus Lantz fått ut väldigt bra resultat under den här säsongen. Men frågan är hur spelarna ställer sig till det här? Kommer man att kriga för sin tränare, eller är man lite nöjda med tanke på att kontraktet redan är säkrat dessutom?

Mjällby AIF har god form med två raka vinster, båda på hemmaplan, och jag kan inte se annat än att man tar sig an den här matchen med ett offensivt tänk.

IK Sirius har varit klart sämre på slutet, släpper in för enkla och för många mål, men är ofta starka när man spelar på hemmaplan.

Över 2,5 mål spelas därför till 1,58 gånger såsen hos CampoBet.

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,58
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 19:00, måndag 23 november 2020
TV: 
Stream: 

Jämför odds: