Speltips Varberg – Örebro 23/8: Ovisst mittenmöte

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Det är två relativt formsvaga lag som ställs mot varandra då Varberg tar emot Örebro på Påskbergsvallen. Inget av lagen lär vara nöjda med kryss och mycket pekar mot att det kommer göras en del mål i det här mötet.

  Rygga vårt speltips hos Coolbet!
Annons. Nya kunder hos Coolbet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Nykomlingen Varberg inledde säsongen starkt men har på sistone börjat få det allt svårare att bärga hem poäng. I och med 2-1-förlusten mot Häcken senast har man nu åtta raka matcher utan vinst och avståndet ner till kvalstrecket kryper allt närmare.

Prestationsmässigt är man dock fortsatt stabila då man hållit jämna steg med samtliga motståndare genom hela säsongen. Man har kryssat fyra av de åtta senaste matcherna och över hela säsongen har man bara förlorat med mer än ett mål vid två tillfällen.

Örebro hade tre bättre prestationer bakom sig inför hemmamötet mot Djurgården senast men i den matchen föll man igenom ganska rejält. Gästerna vann med 3-0 men faktum är att Örebro var så pass underlägsna att det mycket väl kunde blivit ännu sämre siffror för deras del.

Örebro ser även i år ut som ett typiskt mittenlag. De har en hel del individuell kvalitet i spelare som Nahir Besara och Jake Larsson men mot de bättre lagen räcker man inte riktigt till.

Båda lagen lär gå för tre poäng

Den här matchen är på många sätt en match som båda lagen tycker att man bör vinna. Varberg har inte vunnit på 8 matcher och är i behov av att börja plocka fler trepoängare och en hemmamatch mot Örebro är en sådan match som man bör få utdelning i.

Detsamma gäller nog Örebro som förstås siktar uppåt i tabellen och lär se nykomlingen Varberg som ett lag som man bör ha efter sig.

Just nu ligger Varberg och Örebro på samma poäng (17) och förutsättningarna inför det här mötet är väldigt jämna. Örebro såg ut att vara på gång men insatsen senast var ett rejält kliv bakåt. Varberg är svårslagna men har svårt att vinna matcher och kommer från två raka förluster mot Häcken.

Varberg är ett av de målgladare lagen i serien och har gjort 23 mål men samtidigt släppt in 25. Det har också gjorts över 2.5 mål i deras 4 senaste matcher. Vad gäller Örebro så har de bara gjort 15 mål totalt så här långt men det har blivit över 2.5 mål i 5 av deras 6 senaste matcher.

Jag tror att vi kommer få se en match där båda lagen går för tre poäng, vilket jag tror kommer att bidra till matchen successivt öppnas upp. Varberg har kryssat för mycket på sistone och behöver en seger samtidigt Örebro inte heller lär vara nöjda med en poäng här.

Sammantaget ger dessa faktorer goda anledningar till att tro på att fler än 2.5 mål kommer göras även i den här matchen.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få upp till 100 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål totalt
Odds: 1,88
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 17:30, söndag 23 augusti
TV: 
Stream: