Speltips Dortmund Bayern München 26 maj 2020

Speltips Dortmund – Bayern München 26/5: Blytung Der Klassiker!

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Ett ”Der Klassiker” inför tomma läktare – och dessutom när det handlar om ett för titelstriden vitalt sådant. Borussia Dortmund mot Bayern München på Signal Iduna Park, vilket vi på Spelbloggare toppar med dagens bästa bettingtips.

  Rygga Dortmund +0,5 mål hos Unibet – till marknadsledande odds!
Annons. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Gratis stream av Borussia Dortmund – Bayern München: Läs mer här! Den som vill får därutöver 600 kronor att spela för med 100 kr insatta hos Unibet.

En av världens största fotbollsmatcher

En av världens största fotbollsmatcher. Två klassiska storklubbar med en inneboende, enorm rivalitet. De tyska bjässarna. Tomma läktare eller ej – det här är alldeles oavsett ett möte som väcker intresse och känslor världen över.

När det därutöver handlar om en sportsligt vital match, blir hajpen knappast mindre stor. Titelstriden handlar i första hand om dessa två, med uppstickare som RB Leipzig och Bayer Leverkusen bakom, och inför matchen har Bayern München ett försprång på fyra pinnar. En förlust vore med andra ord ödesdiger för Dortmund, som helst av allt också ska vinna.

Att det kommer bli en välspelad och intensiv match kan vi kallt räkna med när de båda kommer till spel med absolut toppform. Efter uppehållet har Borussia Dortmund 6-0 över två matcher, mot Schalke 04 samt Wolfsburg. Varit så gott som prickfria.

Sämre har Bayern München för den delen inte varit, även om deras spelschema ska nämnas varit lite mer tacksamt. Först värjdes Union Berlin undan med 2-0 på bortaplan och senast krossades Eintracht Frankfurt med fem mål mot två. Därmed totalt åtta raka vunna för serieledarna. Förlorat har de inte sedan början av december månad, 2019.

Fortsatt indisponibla för Dortmund är Dan-Axel Zagadou, Marco Reus samt Nico Schulz. Mats Hummels klev av skadad i helgens möte mot Wolfsburg och står som ett frågetecken inför vad som komma skall. Och för Bayern? Philippe Coutinho, Niklas Süle, Corentin Tolisso och eventuellt Thiago out.

Der Klassiker-statistiken: sex raka hemmavinster

Gällande formen är det omöjligt att skilja lagen åt. Att Bayern München, på pappret, är snäppet vassare kan man för all del inte argumentera emot – men skillnaderna ska inte vara alltför stora. Med fördelen av hemmaplan ska Borussia Dortmund, med en Erling Håland i absolut toppform, ha alla möjligheter till att lösa ett bra resultat.

Vad som också ska nämnas är att om vi har oavgjort på tavlan en bit in i det hela, lär Bayern München dra ner risknivån och vara mer bevakande. Handlar om att hålla avståndet till deras jagande ärkerivaler åtminstone intakt.

Så, visst ter det sig lite underligt att den raka tvåan står i siffror under dubbla insatsen? Det ser vi knappast som rättvisande utifrån de verkliga förutsättningarna, varpå det är Dortmund som förtjänar förtroendet till de rådande oddsen.

Också värt att nämna är att hemmaplansfördelen varit av oerhörd betydelse i ”Der Klassiker” under de senaste åren och faktum är att de sex senaste alla slutat med hemmavinster, varav två av dessa för Borussia Dortmund.

De flesta skrällbetonade spel lockar oss. Valet, då? Det faller på Borussia Dortmund +0,5 mål (asian handicap) till 2,06 x insatsen hos Unibet, som också streamar matchen helt kostnadsfritt.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få 500% extra i välkomstbonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Borussia Dortmund +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 2,06
Bolag: Unibet
Spelstopp: 18:30, tisdag 26/5
TV: 
Stream: