Speltips inför Borussia M’gladbach – Bayer Leverkusen 23/5: Stekhett toppmöte!

Lördagen bjuder på ett stekhett toppmöte från Bundesliga, där trean möter femman i Borussia M’gladbach mot Bayer Leverkusen. Matchen har tittats närmare på och vi tar bestämt sida från ett publiktomt Borussia-Park.

  Rygga spelet hus bet365!
Annons. för nya kunder hos bet365. Regler & villkor tillämpas. Se hemsidan för fler detaljer.

Annons:

Annons: Gratis stream av alla matcher Bundesliga! Läs mer här – hur gör jag? Regler & villkor tillämpas.

En av veckans hetaste matcher står för dörren när det vankas toppmöte i det tyska finrummet och toppstriden där. Titelstriden är förvisso en bra bit borta, men i allra högsta grad är klubbarna med och slåss om Champions League-platserna.

Läget inför matchen är som sådan att Gladbach står på tredjeplatsen, strax bakom Borussia Dortmund och före RB Leipzig. Två pinnar bakom, på femteplatsen och därmed precis nedanför CL-området, hittas just Bayer Leverkusen. Med andra ord ett äkta sexpoängsmöte som ska utspela sig under lördagseftermiddagen.

I samband med omstarten av Bundesliga var förstås faktorer som form och tempo ovissa, men båda dessa parter stod för klassprestationer – Borussia M’gladbach värjde undan Eintracht Frankfurt med 3-1 på bortaplan och Leverkusen visade klassen när de städade av Werder Bremen med fyra mål mot ett, också borta.

Nu skruvas svårighetsgraden upp en nivå och med tre riktigt tunga poäng i potten är det upp till bevis.

Hemmaplansfördelen betydande skillnaden

Man ska inte ta ifrån Bayer Leverkusen deras prestation i krossen av Werder Bremen, men visst ska det nämnas att de ställdes mot ett motstånd som stått helt handfallet; var lojala och som inte alls får till det.

Nu var det inget Frankfurt i höjdarform som Gladbach besegrade heller, men känslan är att spelbolagen, deras oddssättare och marknaden framförallt övervärderat bortalagets senaste insats. Genast blickar vi därför mot hemmaspelen.

Det är två svårskiljaktiga lag som möter varandra, Mönchengladbach så lite som två poäng före i tabellen. Då ser vi hemmaplansfördelen, trots att matchen spelas inför tomma läktare, som oerhört betydande för hur man ska analysera förutsättningarna.

Vi hade sett det som mer rättvisande om 10-15 punkter kastades från den raka ettan till övriga tecken på 1X2-marknaden. Men med tanken om att en tajt historia väntar, vill vi gardera oss och göra krysset till ett dött tecken som innebär insatsen tillbaka.

Spelet? Alltså Borussia M’gladbach +0 mål (asian handicap) till 1,82 gånger smeten hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos bet365 – Få upp till 1 250 kr i spelkrediter!
för nya kunder hos bet365. Regler & villkor tillämpas. +18. Stodlinjen. Se hemsidan för fler detaljer.

Annons:

Speltips:

Speltips: Borussia M’gladbach +0 mål (asian handicap)
Odds: 1,82
Bolag: Bet365
Spelstopp: 15:30, lördag 23/5
TV: 
Stream: