Streama Dortmund

Speltips inför Dortmund – Köln 24/1: Fortsatt Håland-succé?

Supertalangen och succén, norske Erling Håland, har uppmärksamheten riktad mot sig när han väntas startdebutera för sitt Borussia Dortmund fredag kväll – mot FC Köln.

Annons:

Annons: Gratis stream av matchen: Klicka här för mer information. Regler & villkor tillämpas.

Det finns succédebuter och så finns det riktiga succédebuter. Erling Håland fick den bästa möjliga starten på sitt äventyr i tyska Bundesliga och storklubben Borussia Dortmund när han, som inhoppare runt tio minuter in i andra halvlek, vände på steken mot Augsburg; gjorde ett hattrick och såg till att laget vann med 5-3.

19-åringen från Norge tog först Österrike med storm, 16 mål på 14 seriematcher, bara 11 från start, och sedermera också Europa när han i gruppspelsfasen smällde dit makalösa åtta fullträffar. Detta på sex matcher och fyra av dessa som startspelare.

Nu ska han försöka hjälpa Dortmund vidare i toppen av Bundesliga, där de just nu är placerade fyra. Ganska betydande gap upp till serieledande RB Leipzig, men kört är racet knappast. Vidare finns också inhemskt cupspel samt Champions League-slutspel om lite mindre än en månad.

Den första delen av säsongen var ett praktfiasko av Köln, men som strax före uppehållet hittade de rätta takterna och tillbaka efter detsamma besegrades Wolfsburg med siffrorna 3-1 – den fjärde raka segern. Som ett resultat av detta har klubben fått upp huvudet ovanför vattenytan; har en trea som håller dem ovanför kvalplatsen och några konkurrenter däremellan. Fortsätter resan uppåt i tabellen?

Gästernas skadelista har blivit nästintill helt tom och det enda tveksamma kortet är Christian Clemens. Dortmund har Dan-Axel Zagadou, Thomas Delaney samt Marcel Schmelzer tveksamma.

Annons:

Köln ska tas på allvar

Något ojämna i prestationerna, men på höjderna alldeles magnifika. Där är Borussia Dortmund oerhört svårstoppade. Lördagens bortamatch mot Augsburg hade man stora problem i – innan Håland kom in och bidrog till vändningen. Ändå en del orostecken dessförinnan, inte minst gällande försvarsspelet.

Hemma på Signal Iduna Park talar förstås mycket för att Dortmund ska vinna matchen, men vi är inte lika säkra som spelbolagen och deras oddssättare på att det blir en “walk in the park” för deras del.

Köln ska trots allt tas på allvar efter att ha vunnit fyra matcher efter varandra. Av matchen efter uppehållet att döma verkar formen konserverad och laget hoppas kunna spinna vidare på den för att fortsätta uppåt i Bundesliga-tabellen. Stretar i alla fall emot väl här?

+2,0 mål (asian handicap) på Köln – insatsen tillbaka om de förlorar med exakt två måls marginal – spelas till oddset 1,65 hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr i välkomstbonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: FC Köln +2,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,65
Bolag: Bethard
Spelstopp: 20:30, fredag 24/1
TV: 
Stream: 

 

Annons:


Annons: