21 december 2016 Köln Bayer Leverkusen

Speltips inför FC Köln – Mainz 17/5: Extremt viktiga poäng

Mainz med svensken Robin Quaison i laget måste i princip börja ta trepoängare nu för att inte riskera att ramla ur Bundesliga. Den 17 maj 2020 möter man FC Köln.

  Rygga spelet hos bet365!
Annons. För nya kunder hos bet365. Regler & villkor tillämpas. Se hemsidan för fler detaljer.. 

Annons:

Bundesliga är tillbaka och det är nycjelmatcher på flera håll i tabellen, men av lite olika anledningar. Som bekant är det här också en liga med aktivt svenskintresse, eftersom flera lag har tongivande svenska spelare.

Ett sådant är bottenlaget Mainz, där den enda ljusglimten under säsongen egentligen är Robin Quaison. Med sina tolv mål är han inte bara med i toppen av skytteligan (en bra bit efter ledarna dock) utan han har också gjort åtta mål mer än den näst bästa målskytten i Mainz. Det är vad jag kallar en viktig spelare för laget.

Men med det sagt har Mainz bara fyra poäng till godo på negativ kvalplats, och skulle kunna hamna ordentligt i skiten här. Det gäller att få en bra start och lite andrum nu när Bundesliga är tillbaka i helgen.

Det ska sägas att man nu saknar Jean-Phillippe Mateta som är avstängd, samtidigt som Robin Zentner inte spelar mer den här säsongen på grund av en knäskada. Det här blir också ett intressant möte eftersom Achim Beierlorzer nu möter sin gamla klubb, som han sparkades från tidigare under säsongen.

Målspel i Bundesliga

FC Köln kommer till matchen med det som får beskrivas som nästan den allra bästa truppen, och det handlar egentligen bara om ett par spelare som står som osäkra kort. Det är Niklas Hauptmann, Ismail Jakobs och Rafael Czichos. Det här är dock spelare som vi tror att laget ska kunna klara sig utan.

Det som är verkligt spektakulärt med det här laget i övrigt är att formen man hade precis innan uppehållet var otrolig – med åtta vinster på de elva senaste matcherna i Bundesliga. Att ha ett sådant facit i en av världens svåraste ligor imponerar.

Det gör också att FC Köln nu inte längre är ett lag för bottenstriden, utan snarare att man är ett lag som slåss om Europaplatserna om allting vill sig väl. Det kan sannerligen svänga snabbt i fotboll, och det gäller att pricka formen.

Nu återstår att se var laget står i det här läget, men vi kan konstatera att man på hemmaplan och mot ett bottenlag kommer att gå hårt i offensiven. Det är svårt att veta vilken karaktär matcherna får, men det här känns som lag som snarare är offensivt lagda i det här läget. Vi hoppas på en ganska öppen historia.

Över 2,5 mål spelas till 1,67 gånger såsen hos Bet365.

Annons:
  Rygga spelet hos Bet365 – Få upp till 1 250 kr i spelkrediter!

För nya kunder hos bet365.
Regler & villkor tillämpas.
Se hemsidan för fler detaljer.

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,67
Bolag: Bet365
Spelstopp:  15:30, söndag 17/5
TV: 
Stream:  [snabbare]