24 maj 2020 Köln Leipzig Speltips

Speltips inför Frankfurt – Leipzig 25/1: Reaktion för serieledarna?

Serieledande RB Leipzig får axla ett kraftigt favoritskap när de, på bortaplan, ställs mot Eintracht Frankfurt på Commerzbank-Arena i lördagens Bundesliga. Ett favoritskap vi menar är överdrivet.

Annons:

Annons: Gratis livestream av matchen: Ta del av mer information om det här. Regler & villkor tillkommer.

Toppstriden i Bundesliga är tätare och mer spännande än på flera år, med flera aspiranter på titeln. Grepp, om än ett knappt, om den har för närvarande RB Leipzig – fyra poäng före den normala dominanten, Bayern München.

Det är under vintern som Leipzig kunnat lyfta så. På de nio senaste seriematcherna har de 8-1-0 i resultatraden och har på dessa, inte vid ett enda tillfälle hittat nätet vid färre än tre mål. Under denna period blev det också klart med Champions League-slutspel, var Tottenham Hotspur väntar kommande månad.

Kalenderårets första – och hittills enda – match inleddes sisådär och man hade in i den andra halvleken, hemma mot Union Berlin, 0-1 i baken. Man kunde dock kraftsamla och vända på det hela till en 3-1-vinst.

Den matchen missade svenske Emil Forsberg på grund av sjukdom, men han ska nu vara tillbaka i speldugligt skick och är aktuell för en startplats. Kvar på frånvarolistan är Willi Orban, Kevin Kampl samt Matheus Cunha. Osäkert med Ibrahima Konaté.

Eintracht Frankfurts vinter har istället varit en katastrof och innebar en brant nedförsbacke i seriespelet. Tillbaka efter uppehållet, efter årsskiftet, studsade de däremot tillbaka via en 2-1-vinst borta över Hoffenheim – och den hoppas de ska bringa energi till den här, så tuffa bataljen.

Marco Russ samt Lucas Tórro är skadelistade för hemmalaget. Osäkra är Daichi Kamada och Gelson Fernandes.

Frankfurt kan skrälla

Länge har Leipzig problem senast mot Union Berlin och även om de förmådde att vända på siffrorna, var prestationen över delar illavarslande. Hade problem. Och kanske kan en mindre reaktion på de senaste, så fina månaderna komma snart?

Frankfurt ska vara bättre än de visat prov på under vintermånaderna och lyckades roffa hem tre poäng i en svår bortamatch senast, även om det ska nämnas att det var knappt. I grund och botten är de ett kompetent fotbollslag och på hemmaplan är de alltid svåra hantera. Ni minns kanske 5-1-krossen av Bayern München före den dippen som varit?

Det mesta menar vi ändå peka på att en jämn tillställningar väntar och att Leipzigs favoritskap således är kraftigt övervärderat.

+0,75 mål (asian handicap) på Frankfurt – halv förlust på spelet om de torskar med uddamålet – är klart spelbart till strax under dubbla insatsen.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr i välkomstbonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Eintracht Frankfurt +0,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,92
Bolag: Bethard
Spelstopp: 15:30, lördag 25/1
TV: 
Stream: