22 maj 2020 Hertha Berlin Union Berlin Speltips

Speltips inför Hertha Berlin – Union Berlin 22/5: Offensiva avtryck i derbyt

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Strålkastarljuset riktas mot Olympiastadion och huvudstadsderbyt mellan Hertha Berlin och Union Berlin i Bundesliga under fredagskvällen. Spelbloggare har tittat närmare på vad som komma skall och levererar ett speltips från målmarknaden.

  hos betway får du bäst odds på vårt speltips – rygga här!
Annons. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons: Utan kostnad – streama matchen hos Unibet! Få dessutom en startbonus på 500% extra att spela för, via oss. Regler och villkor tillämpas.

Olympiastadion kommer eka tom, men i Berlin är det speciell derbyfest som väntar när Hertha Berlin och Union Berlin ska drabba samman. Och det är en på alla sätt och vis nervkittlande historia som väntar oss.

Hertha Berlin har inte fått det att lossna under året och under uppehållet som varit hämtat in Bruno Labbadia som huvudtränare – ett drag som åtminstone i återstarten gav direkteffekt. På bortaplan krossandes nämligen Hoffenheim med tre mål mot noll och nu har man mersmak inför detta derby.

I samband med den vinsten, medan Union Berlin föll med 0-2 och hedern i behåll mot Bayern München i deras omstart, passades desamma i tabellen. Lagen återfinns båda två på seriens undre halva, om än med ett bekvämt avstånd ner till den absoluta botten.

Visst, en nyttig trea är i potten – men i huvudsak är det här en match där hedern och äran står på spel. Slaget om Berlin! Var hamnar den, eller blir det möjligen delad pott?

Målpotential på Olympiastadion

Inför matchen är det målmarknaden vi blickar mot och slutsatsen – att vi med största sannolikhet får de mål åt båda håll. Just på det spelet är det också där vi finner det bästa spelvärdet, även om det finns en radda av andra liknande spel som är att värdera som värda att syna.

Varken Hertha Berlin eller Union Berlins offensiva kvalitéer är att underskatta. Känslan är att en relativt öppen match är att vänta. Trenden har varit målrik när de båda spelat på senare tid.

Nu föll förvisso Union Berlin med 0-2 mot Bayern München i omstarten, men skapade faktiskt en hel del och då fick den interna skytteledaren i svensken Sebastian Andersson bara 20 minuter på planen. Lär bli mer tid nu. Innan dess hade de spelat fem matcher där det blivit såväl mål åt båda håll som minst tre totalt. Defensivt saknar de nu mittbacksklippan Keven Schlotterbeck.

Hertha Berlin visade klass i samband med omstarten. Tre baljor. Den andra halvleken var fantastiskt utförd. Att nämnas ska det att en hel del chanser ändå släpptes till.

Lagen känns båda två vassa och det bör innebära en sak – mål! Hos Betway får vi oddset 1,73 för BLGM-spelet.

Annons:
  Rygga spelet hos betway – Få upp till 1 000 kr i välkomstbonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 1,73
Bolag: Betway
Spelstopp: 20:30, fredag 22/5
TV: 
Stream: