24 maj 2020 Köln Leipzig Speltips

Speltips inför Mainz – Leipzig 24/5: Ingen solklar favorit

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Desperata Mainz 05 kan mycket väl ställa till med problem för toppjagande RB Leipzig när de tas emot på Opel Arena. Det är åtminstone vår profetia, varför vårt speltips inför matchen är skrällbetonat. Ryggar ni oss?

  hos leovegas får du bäst odds på vårt speltips – rygga här!
Annons. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Annons: Streama Bundesliga – kostnadsfritt! Läs mer här. Du kan dessutom hämta en välkomstbonus på 500% – 500 kronor om du vill spela på matchen.

Botten mot toppen. Mainz 05 precis ovanför kvalstrecket, med en plats och fyra poäng som skiljer dem från Fortuna Düsseldorf. Ett RB Leipzig som i viss mån fortfarande lever kvar i titelstriden, men som framförallt ska säkra en av Champions League-platserna. För närvarande återfinns de fjärdeplatsen.

Spelåret har varit tufft för Mainz, som desperat kommer få kämpa för förnyat kontrakt i det tyska finrummet. En av de viktigaste pjäserna för deras del är svenskstjärnan och AIK-profilen, Robin Quaison. Han har stått för 12 fullträffar på 25 matcher.

I omstartsmatchen borta mot Köln hamnade Mainz i uppförsbacke, men hämtade in 0-2 till 2-2 i den andra halvleken. En återhämtning som kommer boosta dem inför framtiden, månne?

Tufft kommer det onekligen bli här, när det Champions League-jagande RB Leipzig står för motståndet. Emil Forsberg missade den deras omstart, som var en besvikelse, och riskerar att stå åt sidan även här.

Så, den här matchen vi talar om? 1-1 hemma mot Freiburg – och då krävdes det en kvitteringsbalja signerad Yussuf Poulsen i den 77:e minuten. Hade svårt att komma till sin rätt, även om det spelmässiga övertaget var stort. Ineffektivt och trubbigt.

Köln kan skrälla

Visst kunde Leipzig ha fixat ett bättre resultat än 1-1 mot Freiburg, sett till den normala klasskillnaden och sett till hur matchen utvecklades, men det finns hur som helst vissa orosmoln som höjdes upp efter matchen – inte minst i frågan om effektivitet. Eller snarare bristen på det.

På bortaplan, mot ett desperat Mainz, är det långtifrån skrivet i sten att en trea kommer inkasseras. Hemmalaget borde kunna hålla det här tajt.

Mainz kommer efter bästa möjliga förmåga försöka göra det svårt för Leipzig; täppa till defensivt och arbeta stenhårt. De stod för en moralstärkande upphämtning senast mot Köln, från 0-2 till 2-2, och ska ha hyfsade chanser här, menar vi.

Vårt speltips? Mainz 05 +1,25 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet om de torskar med uddamålet – till fina 2,02 x insatsen hos LeoVegas.

Annons:
  Rygga spelet hos leovegas – Få upp till 3 000 kr kontanter i bonus!
Regler & villkor gäller. 18+ År – Regler & Villkor gäller, Stödlinjen

Annons:

Speltips:

Speltips: Köln +1,25 mål (asian handicap)
Odds: 2,02
Bolag: LeoVegas
Spelstopp: 15:30, söndag 24/5
TV: 
Stream: