Speltips Köln Leipzig 1 juni 2020

Speltips Köln – Leipzig 1/6: Viktiga poäng för bortalaget

Det är i viss mån en kniven mot strupen-situation som råder för RB Leipzig inför måndagens bortamatch mot FC Köln i Bundesliga. Blir det då flipp eller flopp, undrar vi? Speltips, odds och stream – samlat på ett och samma ställe.

  Rygga hos bethard!
Annons. Nya kunder hos Unibet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Annons: Streama matchen utan kostnadoch få 500% – 500 kronor i välkomstbonus när du spelar hos Unibet. Läs mer här! Regler & villkor tillämpas.

Toppkonkurrenterna vann – nu press på Leipzig

De fyra toppkonkurrenterna har levererat under helgen, alla vunnit, och det betyder att RB Leipzig för tillfället petats ned till femteplatsen, alltså från det åtråvärda Champions League-området.

Men å andra sidan; bara ett kryss i afton skulle innebära att de studsar upp två positioner. Fantastiskt tätt skikt av tabellen, oerhört nervkittlande. Anledningen till att klubben inte förmått att ändå utmana om titeln kan förklaras i att allt för många matcher spelats just oavgjorda; 15-10-3 i resultatraden. Då har med det förlorat allra minst matcher i serien, även serieledande Bayern München.

Omstarten har också präglats av detta. De har svikit mot både Freiburg, 1-1, samt Hertha Berlin, 2-2. Däremellan med en 5-0-kross av Mainz 05 – på bortaplan.

Och Köln? Fast i mittenskiktet av tabellen, utan direkt risk att bli en del av bottenstriden eller kunna utmana om nämnvärda positioner uppåt. Det har också sett lite sisådär ut efter omstarten, varpå förväntningarna sannolikt kan skruvas ner ett par nivåer, med två förluster och två kryss.

Förra veckan stod de stundtals upp väl mot Hoffenheim, motvind och en utvisad bara halvvägs in i första halvlek, men kunde inte nå ända fram – förlorade med 1-3. Bara att ladda om och ta med sig av det positiva därifrån.

Oron: onödiga tapp – men inte här?

Matchen senast, när det slutade 2-2 mot Hertha Berlin, var ett praktexempel på ett av alla dessa onödiga tapp för Leipzig. Motståndarnas kvitteringsbalja kom sent i den andra halvleken, en halvlek som spelades halva med en man mindre på planen. Hur som helst, över det hela också – mer att önska.

Vi varnade dock redan inför den matchen att en skräll kunde slå till där, fick alltså rätt, men nu är det den andra positionen vi tar – favoritpositionen.

Köln känns småloja och har inte sett bra ut alls, möjligen vissa positiva indikationer möjligen, sedan omstarten. Har inte överdrivet mycket att spela för och utan en hundraprocentig insats blir det svårt att räcka till mot ett Leipzig som ska återta en CL-plats och som har en betydligt större grundkapacitet.

Här saknar för övrigt hemmalaget avstängde Sebastiaan Bournauw samt Marcel Risse medan Rafael Czichos är tveksam. Gästerna har Marcel Hastenberg och Yussuf Poulsen indisponibla. Osäkert runt Ethan Ampadu, Kevin Kampl och Ibrahima Konaté.

Vi är lite inne på att proppen kan åka ur här och spelar därför Leipzig med -1,5 mål (asian handicap) till oddset 2,25 hos Bethard. Gäller då är att spelet sitter om de vinner med två bollar eller fler.

Annons:
  Rygga spelet hos bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: RB Leipzig -1,5 mål (asian handicap)
Odds: 2,25
Bolag: Bethard
Spelstopp: 20:30, måndag 1/6
TV: 
Stream: