Speltips Bayern München Frankfurt 10 juni 2020

Speltips Leverkusen – Bayern Munchen 19/12: Tyskt toppmöte

Bayer Leverkusen har väckt liv i toppstriden i Bundesliga. Nu möter man Bayern München i ett aktat toppmöte den 19 december 2020.

Ettan mot tvåan.

Det kvittar om det rör sig om Division 6 Nordöstra Skåne, Bundesliga eller Ghanas högstaliga. Det är alltid kittlande när ettan möter tvåan.

Det är de två bästa lagen, bevisligen, under inledningen på säsongen som ska göra upp om tre viktiga poäng. I det här fallet, när serieledande Bayer Leverkusen får besök av de regerande mästarna Bayern München, är det också mycket mer som står på spel än så.

En vinst här skulle ge Bayer Leverkusen ordentligt med andrum, skapa ett gap på fyra poäng ner och på riktigt stärka tron om att man kan konkurrera om ligatiteln i slutändan.

Vi har sett lag som sticker upp i Bundesliga många gånger, men i slutändan är det nästan alltid samma sak. Bayer Leverkusen, RB Leipzig, Borussia Dortmund eller vad det nu kan vara väger lite för lätt mot Bayern München.

Men en vinst här för Bayer Leverkusen skulle kunna ändra saker.

Det som gör det här mötet så kittlande är att båda lagen har en otroligt bra formtrend. Bayern München gör bra resultat, men har inte fått det att lossna spelmässigt. Bayer Leverkusen öser på både spel- och målmässigt. Det talar verkligen för att vi får se mål här.

Lika? Ja, det känns också rimligt. Att det raka spelet på bortalaget bara ger runt 1,90 gånger pengarna hade varit anmärkningsvärt, men nu känns det logiskt. Det finns däremot inte nog med värde där för att jag ska nappa.

Överspelet synas ändå

Bayer Leverkusen hade såklart velat kunna formera sitt allra starkaste lag här, men det kommer man inte att kunna göra med tanke på skadelistan som ändå är ganska intakt. Paulinho, Charles Aranguiz, Santiago Arias och Exequiel Palacios finns inte med här och har inte kunnat spela på ett tag.

Men det som kanske oroar ännu mer är att det nu råder viss osäkerhet kring nyckelspelaren Lucas Alario och den rutinerade Sven Bender. Båda kommer att testas sent, vilket även Kerem Demirbay kommer att göra.

I Bayern München är det såklart tunga tapp att inte kunna låta Javi Martinez eller Joshua Kimmich konkurrera om speltid här, men det är spelare man har klarat sig utan under en längre period. Samma sak gäller för Tanguy Nianzou. Det enda riktiga orosmolnet på denna bortahimmel är väl egentligen Leon Goretzka, som står som lite osäker.

Jag hoppas och tror att Bayer Leverkusen vågar gå för det här och att matchen blir öppen till sin natur.

Över 3,5 mål spelas till 1,97 gånger såsen hos CampoBet.

Speltips:

Speltips: Över 3,5 mål
Odds: 1,97
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 18:30, lördag 19 december 2020
TV: 
Stream: 

Jämför odds: