Speltips Leipzig Köln

Speltips RB Leipzig – Borussia Dortmund 20/6: Stolthet

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

RB Leipzig har faktiskt en reell chans att gå om Borussia Dortmund och sluta tvåa i Bundesliga, om man vinner den 20 juni 2020.

  Rygga vårt spel från målmarknaden hos bethard!
Annons. Nya kunder hos Bethard. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Den tyska fotbollen tog verkligen kommandot och drog igång med sin liga först av alla efter att man haft ett längre uppehåll för corona. Det gjorde att man snabbt kunde komma i fas med säsongen, och nu kommer att avsluta densamma innan juni är över.

Det går att jämföra med en rad andra ligor som tvingas spela långt in i juli, och nästan snudda på augusti för att hinna klart med serierna. Efter UEFA-beslutet tidigare i veckan står det också klart att det spelas matcher i Champions League i början på augusti, men då kommer de tyska spelarna ha fått vila en del.

Men vad kan man säga om Bundesliga?

Jo, det har varit märkligt att se fotboll utan publik och inte minst för de tunga publiklagen har det varit en omställning. Borussia Dortmund är ett av lagen som inte ser ut att ha kunnat motsvara energin från läktarna i annat på planen. Faktum är att man slarvat bort sin guldchans och i stället halkat ner så långt poängmässigt att man riskerar att bli förbisprungna.

Borussia Dortmund kan alltså sluta trea i tabellen och i praktiken spelar det inte så stor roll, eftersom det är en Champions League-plats alldeles oavsett. Men låt oss konstatera att ett lag som RB Leipzig kan se en större stolthet i att slå Borussia Dortmund.

RB Leipzig känns hetare

I förra omgången visade dessa båda lag på en riktigt deppig insats, och värst var det för Borussia Dortmund som föll hemma mot bottenlaget Mainz med 0-2. Det kan man inte kalla annat än en härdsmälta rent energimässigt – och helt ärligt känns det inte helt schysst mot övriga bottenlag att skänka tre poäng på det sättet.

RB Leipzig å sin sida hade 2-0 länge mot Fortuna Düsseldorf, men släppte in två mål i slutminuterna och tappade poäng. Annars hade man varit förbi Borussia Dortmund redan i det här skedet.

Men nu behöver man alltså ta en vinst till, och när laget spelar mot just Borussia Dortmund är det som öppet för att gå förbi. 3-3 slutade höstens möte mellan lagen, men nu känns det som att Borussia Dortmund inte har samma glöd längre.

RB Leipzig draw no bet spelas till 1,68 gånger såsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  RB Leipzig draw no bet
Odds: 1,68
Bolag: Bethard
Spelstopp:  15:30, lördag 20/6
TV: 
Stream: