dortmund leverkusen 20/9

Speltips Werder Bremen – Dortmund 15/12: Tränareffekt

Borussia Dortmund har kickat tränaren Lucien Favre och frågan är vad det får för effekter inför tisdagens möte borta mot Werder Bremen i Bundesliga.

Det går såklart inte att blunda för det som är den stora nyheten inför den här matchen och det är att man i bortalaget Borussia Dortmund alltså gjort sig av med sin huvudtränaren Lucien Favre efter många om och men, och spekulationer som egentligen har pågått sedan lång tid tillbaka.

Det hela bottnar i att man rent poängmässigt har haft en skakig inledning på säsongen och inte heller i den lätta gruppen i Champions League kunde den tyska storklubben imponera på ett tillräckligt övertygande vis. Visst, man är vidare till åttondelsfinal, men det var först i den sista omgången som man kunde säkra avancemanget.

Droppen som fick bägaren att rinna över hälldes rakt ner i Borussia Dortmunds bägare så sent som i helgen, när man klappade igenom fullkomligt mot nykomlingarna VfB Stuttgart och förlorade med pinsamma 5-1. Det var en horribel insats och ett kvitto på att man inte riktigt har lyckats hitta en konstellation spelare, tränare och klubbledning som fungerar ihop.

Därför valde den sportsliga ledningen också att snabbt göra sig av med Lucien Favre och någonstans i Spanien sitter kanske Alexander Isak och flinar. För det var faktiskt Lucien Favre som konsekvent valde att nobba den svenske talangen, och som förpassade honom till en tillvaro i reservlaget, utan reell chans att nå a-laget.

Det återstår att se vad det här får för effekter på Borussia Dortmund och deras sätt att spela. Man ligger trots allt femma i Bundesliga och har fortfarande chansen att blanda sig i titelstriden, men då behöver det hända saker omedelbums.

Enligt den officiella kommunikationen blir det assisterande tränaren Edin Terzic som leder Borussia Dortmund resten av säsongen. Det återstår nu att se vad han kan få för effekt på laget.

Fel läge att möta Dortmund

Nu möter Borussia Dortmund ett svårspelat Werder Bremen, vars inledning på säsongen varit ett ordentligt steg framåt efter ett par tunga, direkt jobbiga, säsonger i bottenstriden. Det här är såklart en klubb som hör hemma i toppstriden och ingenting annat.

Med det sagt har Werder Bremen bara placerat sig i mitten av tabellen och ett par svidande förluster på rak kan göra att man snabbt är nere i botten igen. Det är uppenbart att klubben har mycket kvar att jobba på.

Borussia Dortmund saknar nu sin viktige anfallare Erling Braut Haaland inför den här matchen, samtidigt som Thomas Delaney, Thomas Meunier och Marcel Schmelzer alla står utanför truppen. Det gör troligen även Mateu Morey.

I hemmalaget kan inte viktige Niclas Füllkrug spela matchen, samtidigt som Milot Rashica också är borta. Det finns vissa förhoppningar om Milos Veljkovi och Davie Selke, men där tror inte jag att man ska hoppas på för mycket.

Under 3,25 mål (asian) spelas till 1,67 gånger såsen hos CampoBet. Jag tror att Edin Terzic återgår till grunderna och vill täppa till bakåt först och främst. Det behövs efter fem insläppta i helgen.

Speltips:

Speltips: Över 3,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,67
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 20:30, tisdag 15 december 2020
TV: 
Stream: 

Jämför odds: