Speltips Fortuna Düsseldorf Schalke 04 27 maj 2020

Speltips Wolfsburg – Freiburg 13/6: Nyckelmöte i toppen

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Wolfsburg och Freiburg har båda ambitionen att knipa en Europaplats, och behöver avsluta Bundesliga starkt för att nå den. Lagen möts den 13 juni 2020.

  Rygga vårt speltips hos Unibet – till fantastiskt odds!
Annons. Nya kunder hos Unibet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Streama matchen kostnadsfrittoch få 1 000 kronor att spela för med så lite som 250 kronor insatta på ditt konto. Regler & villkor tillämpas.

Bundesliga har varit en speciell historia sedan omstarten och det som vi trodde var självklart har omkullkastats en del under de här matcherna som nu har spelats. Men förmodligen har Bayern München, sin vana trogen, dragit ifrån tillräckligt i toppen för att fira redan nu.

Det är ett av många ställen av Bundesligatabellen som är intressant att hålla ett öga på, men en sak som ofta hamnar lite i skymundan är striden om Europaplatserna. Då pratar vi inte om Champions League-platserna strax bakom serieledarna, utan lite längre ner. Där är det närmast öppet krig.

Med fyra omgångar kvar att spela är Wolfsburg, Hoffenheim och Freiburg i öppen strid om att nå de två sista platserna. Tre lag, men bara två platser kvar att dela ut alltså. Det är inte omöjligt att lag som Hertha Berlin och Schalke 04, tre poäng bakom Freiburg, ska blanda sig i också men då måste de nog avsluta med att gå rent.

Vad vi kan konstatera är att mötet mellan Wolfsburg och Freiburg kan bli helt avgörande. Som läget är nu ser tabellen ut så här.

Wolfsburg – 45 poäng
Hoffenheim – 43 poäng
Freiburg – 41 poäng
Schalke 04/Hertha Berlin – 38 poäng

Freiburg måste försöka vinna

I praktiken innebär det här att bortalaget Freiburg måste försöka vinna mot Wolfsburg, och absolut inte förlora. En förlust här riskerar att innebära att det hela är över redan nu. Hoffenheim spelar i för sig hemma mot RB Leipzig i dag fredag (när speltipset skrivs) och med rätt resultat där kan drömmen fortfarande leva.

Men vi kan konstatera att det här kan bli ett riktigt nyckelmöte. Så hur ser då förutsättningarna ut för lagen?

Wolfsburg har många tunga spelare på sin skadelista, men det har man i för sig jort sig van vid. Det finns också ett par spelare som är tillbaka, däribland Admir Mehmedi och Josuha Guilvaogui som har varit med på träningarna en del på slutet. William, Igancio Camacho och Paulo Otavio är spelarna vi vet missar. Det går att jämföra med bortalaget som bara har Manuel Gulde borta. Det gör att Philipp Lienhart förmodligen tar hans plats där bak.

Wolfsburg har sedan omstarten vunnit varannan match, alla på bortaplan, och förlorat sina två hemmamatcher. Tre vinster på fem matcher är ett bra facit.

Freiburg vann mot Borussia Mönchengladbach senast och visade då fin form. Känslan är att man inte kommer att förlora här. Det kommer att krigas hela vägen in i mål.

X2 spelas därför till 2,23 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: X2
Odds: 2,23
Bolag: Unibet
Spelstopp: 15:30, lördag 13/6
TV: 
Stream: