18 februari 2020 Dortmund PSG Speltips

Speltips Atalanta – PSG 12/8: Kvartsfinal

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Det är kvartsfinal i Champions League mellan Atalanta och Paris Saint-Germain onsdagen den 12 augusti 2020. Vi rekar med odds och skadeläge i lagen.

  Rygga vårt speltips hos Coolbet!
Annons. Nya kunder hos Coolbet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det är inte helt enkelt att veta hur man ska ta sig an den här sista fasen av Champions League, som det här speciella året kommer att avgöras på ett minst sagt spektakulärt, lite udda sätt. Det gör att man inte riktigt vet vad som komma skall.

Samtliga lag har samlats på portugisisk mark, i den portugisiska huvudstaden Lissabon för att vara mer exakt, där resten av slutspelet ska spelas. Inte nog med att det är neutral mark som gäller, det är också enkelmöten. Därför är det ingen bortamålsregel – och framförallt avgörs allting här och nu.

Det ställer helt andra krav på lagen, och det känns som att de mindre klubbarna, de som hade gått in i ett dubbelmöte som klar underdog, nu har väsentligt bättre chanser att skrälla. Det säger sig själv att det är enklare att göra över 90 minuter än över 180 minuter.

Därför är vi många som förväntar oss ett Atalanta som gör allt i sin makt för att kunna gå hela vägen här, och med tanke på att formen är ganska god bör man kunna göra det. Den italienska ligan tog nyligen slut och där har italienarna en klar fördel.

Det går att jämföra med PSG som haft det betydligt tyngre, och egentligen bara spelat två franska cupfinaler sedan corona bröt ut. Ligue 1 valde att stänga igen säsongen redan tidigt, och det har försatt den franska giganten i lite problem. Är man verkligen redo för den här matchen och det här slutspelet redan nu?

Underspelet i Champions League

Atalanta har varit en av säsongens stora överraskningar – då på ett enkom positivt sätt – och det är nog många som är spända på att se vad laget kan hitta på i den här matchen mot PSG. Det måste vi säga är precis den inställningen vi har inför matchen.

Pierluigi Gollini och José Luis Palomino kommer inte att spela matchen, och det mesta pekar väl på att även Josip Illcic rär utanför laget. Han har haft vissa problem under den här coronaperioden, och har bland annat befunnit sig på hemmaplan i stället. Därför är hans fysiska status inte den allra bästa och att han skulle spela 90 minuterk änns helt uteslutet.

Det här skadeläget går att jämföra med det som bortalaget, eller i det här fallet bortalaget bara på pappret, Paris Saint-Germain har. Där kommer man till spel utan mittfältaren Marco Veratti och den allt viktigare offensiva spelaren Angel Di Maria, som är avstängd. Däremot finns det förhoppningar om att Kylian Mbappé ska kunna spela ändå. Det är högst tveksamt om så blir fallet, men det ser i alla fall bättre ut nu än bara för någon vecka sedan då det kändes helt uteslutet.

Atalanta kommer aldrig att få en bättre chans att nå en semifinal i Champions League, och är det någon gång man ska kunna slå PSG är det förmodligen nu. Det är vår absoluta känsla, inte minst då PSG inte är i full matchform.

Här tror vi på en tät historia och inte fullt så offensivt inriktat som många andra verkar tro. Det är snarare två lag som tar matchen på så stort allvar att det riskerar att bli lite mer försiktigt.

Under 3,5 mål spelas till 1,63 gånger krämen hos Coolbet. 1-1 eller 2-1 åt endera håll kan vara resultat som ligger nära till hands på förhand.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få upp till 100 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 3,5 mål
Odds: 1,63
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 21:00, onsdag 12 augusti
TV: 
Stream: