Speltips Celtic – KR Reykjavik 18/8: CL-kval

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Det är kval till Champions League och i den första kvalrundan spelar Celtic hemma mot isländska KR Reykjavik, och gäller som klar favorit den 18 augusti 2020.

  Rygga vårt speltips hos Casumo!
Annons. Nya kunder hos Casumo. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det pågår just nu ett intensivt slutspel i förra säsongen av Champions League, och det som återstår är alltså två semifinaler och en väldigt efterlängtad final innan vi äntligen kan lägga förra säsongens tävling till handlingarna. Förväntningarna inför avslutningen är stora, men redan nu smyger vi igång med nästa säsong.

Förkvalet, som spelas mellan de fyra sämst rankade nationerna, är redan över och vi är nu framme vid den första kvalrundan i det ordinarie kvalet. Här går lite sämre rankade nationer in i tävlingen, och i mästarspåret finns alltså ligamästarna från en rad mindre fotbollsnationer. Det är i det här skedet som Djurgården kommer att kliva in, men där spelar man första matchen först på onsdagskvällen.

Ett annat lag som svenskar väntas följe med intresse är Celtic. Det klassiska laget från Skottland ska man inte skoja bort i dessa sammanhang, men det är inte samma tungviktare som för ett antal år sedan. Det är samtidigt ett lag som brukar kunna göra det bra motstånd, och städade bland annat av AIK utan problem förra sommaren.

Nu möter man ett KR Reykjavik från Island som rimligen är ett klart sämre lag än så, och när man nu får spela enkelmöten på hemmaplan ska man ha en ännu större fördel. Tänk på att KR Reykjavik nu får ta sig till matchen och krångla med hela den biten.

KR Reykjavik får det tufft

KR Reykjavik är allt annat än en tungviktare i dessa sammanhang, och det finns egentligen ingenting som pekar på att laget ska kunna ta sig till gruppspelet. KR Reykjavik och flera andra mindre nationers mästare får snarare förlita sig på den andra chans som förlorarna får, då man kliver rakt över i Europa League-kvalet och där tar med sig poängen från det vinnande laget i CL-kvalmötet. Med andra ord kan KR Reykjavik bli seedade i Europa League-kvalet, som man hoppar över till efter den förmodade förlusten mot Celtic.

2014 spelade lagen mot varandra senast, och detta även det i kvalspelet till Champions League. Den gången kunde Celtic vinna med totalt 5-0 mot KR Reykjavik utan att förta sig, efter att ha följt upp 1-0-vinsten på bortaplan med hela 4-0 hemma på Celtic Park. Året därpå åkte Celtic för övrigt ut mot Malmö FF och missade Champions League, men 2014 var en mer lyckad säsong.

KR Reykjavik går inte heller lika starkt i den inhemska ligan den här säsongen, och vi har egentligen ingen större anledning att tro på en bra prestation här. KR Reykjavik ska helt enkelt väga för lätt.

Celtic -2,25 (asian handicap) spelas till 1,58 gånger insatsen hos Casumo.

Annons:
  Rygga spelet hos Casumo – Få 300 kronor freebet!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Celtic -2,25 (asian)
Odds: 1,58
Bolag: Casumo
Spelstopp: 20:45, tisdag 18 augusti
TV: 
Stream: