Speltips Atalanta Lazio 24 juni 2020

Speltips Dortmund – Lazio 2/12: Vilka tar kommandot?

Vilka är det som ska vinna gruppen med Borussia Dortmund och Lazio i Champions League? Vi kan få svaret den 2 december 2020.

Det lever fortfarande i allra högsta grad i den här gruppen i Champions League, där det i skrivande stund är stor fördel för tyska Borussia Dortmund. Med två omgångar kvar behöver man bara en trepoängare här för att inte bara säkra åttondelsfinal, utan också vinna gruppen.

Men nu möter Borussia Dortmund det lag som man har haft svårast för hittills. Borussia Dortmund har vunnit samtliga matcher – förutom den borta mot Lazio. Den föll man i, med klara 3-1, efter en ganska svag insats den gången.

Bevisligen är det inte ett lag som passar Borussia Dortmund särskilt bra, och skulle man förlora här, igen, bjuder man in Club Brugge i fighten om den sista åttondelsfinalsplatsen. Det mesta pekar på att Borussia Dortmund tar sig dit, men två raka förluster på slutet kan orsaka problem på allvar.

Det gör den här matchen viktig för Borussia Dortmund, som jag tror tar sig an den med full kraft. Det är den typen av fotboll som man behöver spela för att öka sina chanser.

Lazio har varit lite krampaktiga på slutet, men spelar en fantastisk fotboll i stunder, och har Ciro Immobile där framme som är ett konstant hot. Det bör passa honom ganska bra att ligga på lur borta mot ett Borussia Dortmund som jag tror går hårt för att vinna.

Odds på målspelet

Borussia Dortmund har konsekvent under inledningen på den här säsongen fått klara sig utan Marcel Schmelzer och Dan-Axel Zagadou, och det är inte spelare som kommer att göra någon lycklig den här onsdagskvällen heller. Båda kommer att sitta hemma snarare än på arenan. Reinier är också hemma, dock av coronaskäl, samtidigt som det är osäkerhet kring Raphael Guerreiro, Thomas Meunier och Nico Schulz. Ett par halvtunga tapp för hemmalaget alltså.

I mina ögon vore det mer kännbara tapp än spelarna som garanterat inte spelar för bortalaget. Senad Lulic, Vedat Muriqi och Silvio Proto går att klara sig bra utan. Det riktigt positiva är att Lazio också får tillbaka Thomas Strakosha och Sergej Milinkovic-Savic inför den här matchen. Välbehövligt om inte annat.

Som gruppen ser ut är det inte klart än, men poäng här skulle göra susen för båda lagen. Allra mest gäller det Lazio, som har kvar att möta Club Brugge i den sista omgången, och ogärna gör det i en match där man har enorm press på sig. En vinst här så är man säkra för åttondelsfinal.

Över 2,75 mål (asian handicap) spelas till 1,67 gånger såsen hos CampoBet. Det jag ser framför mig är en öppen historia, lite likt senast.

Speltips:

Speltips: Över 2,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,67
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 21:00, onsdag 2 december 2020
TV: 
Stream: 

Jämför odds: