Dnyamo Kiev

Speltips Dynamo Kiev – Gent 29/9: CL-playoff

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Det är dags för returmöte i Champions League-playoff mellan ukrainska Dynamo Kiev och belgiska Gent den 29 september 2020.

  Rygga vårt speltips hos betway!
Annons. Nya kunder hos Betway. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det är spännande tider i det europeiska kvalspelet, där platserna till gruppspelen i Champions League och Europa League nu kommer att delas ut under tisdagen, onsdagen och torsdagen. Det är alltså nu allt ska till att avgöras.

I den första matchen såg det ukrainska storlaget Dynamo Kiev till att skaffa sig ett bra utgångsläge att gå på, efter 1-2 på bortaplan och en bra genomförd bortamatch. Det stod länge och vägde, men en utvisning öppnade upp för Dynamo Kiev som kunde avgöra med 2-1 i slutskedet.

Faktum är att matchen bara var några minuter gammal när Dynamo Kiev tog ledningen, och där satte man på något sätt tonen på matchen, och tvingade belgarna till att hela tiden jaga. Sådant är generellt svårt att förhålla sig till, och stressen blir ofta en faktor.

Dynamo Kiev har faktiskt ett ordentligt övertag rent psykologiskt på den belgiska klubben Gent, med tre vinster på tre försök i tävlingssammmanhang. Men det är kanske bara matchen i Belgien nu för en vecka sedan som verkligen känns relevant, med tanke på att övriga matcher spelades så sent som 2010. Därefter har det ändå gått tio år och klubbarna har på pappret närmat sig varandra ganska ordentligt.

Fördel hemmalaget

En annan sak värd att ha med sig är att Roman Bezus, given i startelvan hos belgarna, inte finns med i det här returmötet efter sitt röda kort senast. Det kom sannerligen olägligt, redan efter 53 minuter och bara tre minuter efter hans första gula kort, och det är dessutom en utvisning som nu får konsekvenser hela vägen in på den här returmatchen.

En intressant poäng att ha med sig också är att Gent haft en förmåga att spela offensiva, målfarliga matcher under kvalspelet. I fem av sina sex senaste matcher har det blivit minst tre mål och överspelet har hela tiden varit gångbart när man spelar i Europa. Det känns också som att vi kan få se någonting liknande här, med tanke på att det är bortalaget som måste jaga mål och att det är bortalaget som ligger under på förhand. Det kommer i sin tur också att öppna matchen.

Det gör att jag tror på ett överspel här, men också att Dynamo Kiev ska gälla som favoriter på förhand. Det är för mig ett bättre fotbollslag, med mer rutin från liknande situationer. Det är en faktor som man inte ska underskatta.

Båda lagen göra mål (ja) spelas till 1,73 gånger krämen hos Betway.

Annons:
  Rygga spelet hos betway – Få upp till 100 kr bonus!
Annons. Nya kunder hos Betway. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Båda lagen göra mål – ja
Odds: 1,73
Bolag: Betway
Spelstopp: 21:00, tisdag 29 september 2020
TV: 
Stream: 

Jämför odds: