Speltips Brighton Manchester United 30 juni 2020

Speltips inför Manchester United – Basaksehir 24/11: Vinstkrav

Manchester United har inte råd att slarva bort matchen mot Istanbul Basaksehir i fjärde omgången av Champions League den 24 november 2020.

Efter tre spelade omgångar i Champions League kan vi konstatera att gruppen med Istanbul Basaksehir, Paris Saint-Germain, RB Leipzig och Manchester United blev precis så jämn som man hade hoppats på, men kanske ännu mer jämn än vad man hade vågat tro.

Istanbul Basaksehir har till och med tagit en trepoängare, och har tack vare det hakat på i tabellen. Efter tre spelade omgångar toppar Manchester United, som vunnit mot både PSG och RB Leipzig, medan övriga lag har bra häng där bakom.

Värst är väl egentligen läget för PSG som förlorat mot båda sina toppkonkurrenter, men bara slagit Istanbul Basaksehir. Det är dock vidöppet inför andra halvan, där alla tre lag har chansen att både vinna gruppen och ta sig vidare till slutspelet.

Istanbul Basaksehir ska dock inte ha någonting med det där att göra och vinsten senast mot Manchester United var bara…. Helt ologisk. Nu måste Manchester United höja sig och ta tre poäng, både för att man rent sportsligt inte ska slarva bort sitt försprång och för att man ska ha kvar någon form av anseende.

Men formen är inte den bästa och det finns viss oro. Men Istanbul Basaksehir är inte ett lag att vara skrämda av, inte när man tar sig an laget på hemmaplan.

Måstematch för Ole Gunnar Solskjaer

Manchester United har en ordentlig skade- och frånvarolista inför matchen mot Istanbul Basaksehir och det kan vålla en del problem med laguttagningen. Men det är självvalt att spelare som Marcos Rojo, Phil Jones och Sergio Romero inte går att använda i Champions League. Det är å andra sidan inte spelare som hade varit aktuella under någon tränare, vågar jag hävda.

Det man ska ha med sig är att Jesse Lingard och Luke Shaw är borta med skador, medan Eric Bailly och Paul Pogba står som osäkra kort. Det har varit lite si och så med Paul Pogba under säsongsinledningen, så sportsligt sett behöver det inte vara ett större tapp. Å andra sidan vet vi att det är en spelare som håller en enormt hög nivå i sina bästa stunder, även om dessa stunder blir allt mer sällsynta.

Nu kan jag erkänna direkt att jag inte har den allra bästa kollen på motståndarlaget från Turkiet, men man har Jnior Caicara och Enzo Crivelli på sin skadelista. I helgen fick Mehmet Topal rött kort i ligaspelet, men det påverkar såklart inte hans medverkan här. Nacer Chadli har varit borta med en skada under lång tid, men är tillbaka i träning och spel. Det är inte otänkbart att han startar för första gången den här säsongen nu. Den som följer engelsk fotboll vet att mittfältaren har en historia i Tottenham Hotspur.

Efter förlusten senast måste Manchester United helt enkelt vinna här. Det måste inte minst Ole Gunnar Solskjaer, för att rädda sitt anseende.

Manchester United -1,5 spelas till 1,77 gånger såsen hos CampoBet.

Speltips:

Speltips: Manchester United -1,5
Odds: 1,77
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 21:00, tisdag 24 november 2020
TV: 
Stream: 

Jämför odds: