Speltips Arsenal Liverpool 15 juli 2020

Speltips Liverpool – Ajax 1/12: Dagens bästa speltips

Dagens bästa spel? Tips från Champions League står på tapeten den 1 december 2020 när Liverpool spelar hemma mot Ajax.

Det är inte bara dagens bästa match från Champions League, frågan är om det här inte också är det mest trevliga speltipset på förhand? Det går hur som helst inte att gå in i tisdagens möte mellan Liverpool och Ajax utan höga förväntningar.

Som läget är i tabelltoppen av den här gruppen kommer det att bli spännande hela vägen in på mållinjen, men Liverpool har i mitt tycke, om det nu är något man kan tycka om, säkrat sin plats i åttondelsfinalen redan nu. Om man slarvar bort det här klantar man till det helt otroligt.

För det enda som krävs, rent matematiskt, är alltså tre poäng för att man ska vara helt klara för slutspelet. Då har man kvar att möta jumbon FC Midtjylland i den sista omgången, en debutant i Champions League som varken tagit något poäng eller varit särskilt nära att göra det hittills. Det bör Liverpool städa av hur enkelt som helst.

Men såklart vill man döda all spänning så tidigt som möjligt. Det räcker faktiskt med en vinst mot Ajax så kan man helt fokusera på Premier League igen. Med tanke på hur jämnt det är där kan det vara en klok idé.

Men Ajax då? Jo, man vann senast och gick upp på delad andraplats med Atalanta. Faktum är att man är snäppet före, tack vare bättre målskillnad, nu, men då möter alltså Atalanta samma FC Midtjylland i den här omgången. Där kan vi räkna med en storseger.

Det gör att det hela kokar ner till den sista omgången då Ajax spelar mot Atalanta. Det vore en fördel att inte vara tre poäng bakom, och det vore en fördel att klara sig vidare med ett kryss. Det gör mötet med Liverpool så viktigt.

Ajax får det tufft

Liverpool har återigen stor lista med spelare frånvarande. Det har inte riktigt gått att lösa en bra ersättare till Virgil van Dijk, vilket inte minst blev tydligt i lördags när man spelade mot Brighton, och den naturliga ersättaren Joe Gomez är också skadad.

Som om det inte vore nog med det har man Trent Alexander-Arnold, Alex Oxlade Chamberlain, James Milner, Thiago och Nathaniel Phillips borta här. Troligen vilar man också Naby Keita.

Mohammed Kudus är den enda spelare i bortalaget som ser ut att missa och Ajax kan med andra ord formera en stark startelva. Det lär man behöva för att ha en chans här, men frågan är vad vi får se för typ av match?

Liverpool har inte så mycket att förlora, men tänker inte förlora på hemmaplan, igen. Jag förväntar mig ett något mer försiktigt hemmalag.

Ajax höll på att knipa en poäng sist mot Liverpool, men orkade inte riktigt. Nu har man lite mer av en formtopp. Här handlar det om att inte förlora för stort för att på så sätt sätta sig en tung situation inför sista omgången.

Under 3,5 mål spelas till 1,83 gånger såsen hos Betsson.

Speltips:

Speltips: Under 3,5 mål
Odds: 1,83
Bolag: Betsson
Spelstopp: 21:00, tisdag 1 december 2020
TV: 
Stream: 

Jämför odds: