Speltips Midtjylland Esbjerg 12 juli 2019

Speltips Ludogorets – Midtjylland 26/8: Tuff lott

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

FC Midtjylland är danska mästare och går in i kvalet till Champions League med drömmen om gruppspel, men får en tuff lott i form av Ludogorets den 26 augusti 2020.

  Rygga vårt speltips hos Casumo!
Annons. Nya kunder hos Casumo. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det är ingen hemlighet att såväl FC Midtjylland som Ludogorets är två lag som har som uttalad målsättning att kvalificera sig till gruppspel i Europa. Det är i för sig ingenting som lagen har kunnat göra konsekvent sista säsongerna, men det är åtminstone två lag som ofta finns med långt i kvalspelet.

FC Midtjylland föll exempelvis på mållinjen i Europa League-kvalet för två år sedan, när Malmö FF blev lite för tuffa i playoff. Då föll danskarna med 2-0 på hemmaplan i returmötet, och tappade då efter krysset i Malmö.

Men FC Midtjylland är som sagt ett återkommande lag, och kliver in med en helt annan pondus i dessa sammanhang än vad exempelvis svenska lag som Djurgården, AIK och IFK Norrköping har kunnat mäkta med på senare år.

Det gör att FC Midtjylland nu gäller som en klar outsider inför mötet med Ludogorets. Att man nu spelar på bortaplan gör det här till en tuffare nöt att knäcka än i vanliga fall, men matchen lever trots allt sitt egna liv.

Den som inte har koll på det vet kanske inte att det är enkelmöten som gäller i kvalspelet, och att allt då ska till att avgöras direkt i den här matchen. Vinna eller försvinna gäller för FC Midtjylland. Å andra sidan får förlorande lag chansen att spela i Europa League-kvalet framöver.

FC Midtjylland är ur fas

FC Midtjylland är som bekant en dansk klubb som har tagit enorma kliv sista åren, och som med sin trupp bestående av välscoutade spelare har kunnat rubba många tunga lag sista 5-6 åren. Det faktum att man redan har bärgat tre ligatitlar efter att ha sett dagens ljus 1999 säger en hel del om vad det är FC Midtjylland sysslar med.

Men med det sagt måste man ha med sig att den danska ligasäsongen tog slut i juli månad, och att FC Midtjylland inte spelat skarpa matcher på ett par veckor. Det här blir också danskarnas första kvalmatch. Tänk då på att FC Midtjylland också förlorade sin vänskapsmatch mot Reims nu för en dryg vecka sedan.

Ludogorets däremot spelar både ligan hemma i Bulgarien, och har redan klarat av en runda i kvalet till Champions League. Då vann man borta mot Buducnost med klara 3-1 i en tuff historia, med fysisk kamp som återkommande tema.

Vi kan inte tänka oss annat än att vi får se en tät historia här. FC Midtjylland hade varit våra favoriter under andra förutsättningar, men får det klart tuffare nu.

Båda lagen göra mål spelas till 1,79 gånger smeten hos Casumo.

Annons:
  Rygga spelet hos Casumo – Få 300 kronor freebet!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Båda lagen göra mål
Odds: 1,79
Bolag: Casumo
Spelstopp: 19:30, onsdag 26 augusti
TV: 
Stream: