Speltips Watford Manchester City 21/7 2020

Speltips Manchester City – Real Madrid 7/8: CL-retur

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Champions League-returen mellan Manchester City och Real Madrid ska äntligen till att spelas, närmare ett halvår efter den första matchen. Vi rekar den 7 augusti 2020.

Annons:

Den som väntar på något gott, ja, den väntar minsann alltid för länge. Det är ett gammalt hederligt uttryck som nog aldrig har passat bättre än vad det gör nu inför det att Champions League, och Europa League, ska till att avgöras på allvar.

Det som skulle varit en säsong som varit i mål för snart månader sedan har inte ens kommit fram till kvartsfinalerna än. Det gör också att förutsättningarna som vi trodde rådde i februari månad är som omkullkastade, och inte längre går att ha som någon slags grund för våra speltips eller förväntningar på matcher.

Vad vi däremot förväntar oss är att returmötet mellan Manchester City och Real Madrid blir någonting alldeles extra. Ett hemmalag som har väldigt god form, som vann med 2-1 i det första mötet och som är hungriga på en titel. Som bekant har man ännu inte vunnit Champions League och klubbens stora målsättning är att göra det.

Men på andra sidan står ett Real Madrid som vunnit turneringen allra flest gånger, som har en tränare som verkligen är specialiserad på det här och som vann La Liga under säsongen. Det är alltså närmast svårast tänkbara motstånd på andra sidan.

Manchester City bevakar

Märk väl att Manchester City alltså vann det första mötet, som spelades på bortaplan i den spanska huvudstaden Madrid, med 1-2 och därmed har allting i egna händer inför returmötet. Det handlar bara om att hålla tätt, max släppa in ett mål, och sedan ta sig till kvartsfinal.

Easy peacy?

Nej, tyvärr är det nog inte fullt så enkelt. Men förutsättningarna är åtminstone glasklara. Real Madrid behöver göra minst två mål för att kunna ta sig vidare, och måste gå för någon slags knock-out och hoppas på en öppen match. Manchester City ska bara undvika att släppa in mer än ett mål, och om man dessutom undviker att förlora matchen behöver vi inte ens förklara närmare.

Tänk dock på att Benjamin Mendy är borta med avstängning, och att lagets kanske bästa spelare de sista åren, Sergio Aguero, inte kan spela. Ferran Torres blev klar i veckan, vilket även Nathan Aké blev, men inget av nyförvärven får spela här.

Sergio Ramos saknas i bortalaget, den klart viktigaste spelaren för defensiven, efter sitt röda kort i det första mötet. Mariano är dessutom borta, medan Marcelo är tveksam. Tunga tapp om man gör det enkelt för sig.

Real Madrid +1 (asian handicap) spelas till 1,70 gånger såsen hos Unibet. Här tror vi att spanjorerna åtminstone gör en värdig insats och inte förlorar stort. Det vore för pinsamt, med eller utan sin lagkapten.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 100 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Real Madrid +1 (asian handicap)
Odds: 1,70
Bolag: Unibet
Spelstopp: 21:00, fredag 7 augusti
TV: 
Stream: