Speltips Leipzig Köln

Speltips RB Leipzig – Atletico Madrid 13/8: Kvartsfinal

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Det är dags för kvartsfinal i Champions League torsdagen den 13 augusti 2020. Atletico Madrid tar sig an RB Leipzig på neutral mark i Lissabon.

  Rygga vårt speltips hos Unibet!
Annons. Nya kunder hos Unibet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det är en speciell avslutning på den här säsongen som nu väntar, när Champions League och Europa League ska till att avgöras med ett specialanpassat slutspel. I stället för att spela dubbelmöten har man valt att köra helt på enkelmöten från kvartsfinalerna och framåt, samtidigt som det också ska sägas att matcherna spelas på neutral mark.

För lagen som ska spela Champions League-slutspelet är det Lissabon som gäller, och i den portugisiska huvudstaden använder man sig av två olika, mäktiga arenor. Det gör att vi har goda förhoppningar om att få se underhållande, jämna matcher. När inget av lagen har fördelen av att spela på hemmaplan bör skillnaderna mellan lagen bli mindre sett över 90 minuter.

Men det finns också ett par lag som automatiskt gäller som favoriter inför sina respektive matcher, och i våra ögon är Atletico Madrid den klara favoriten mot RB Leipzig. Dels har Atletico Madrid en rutin som tyskarna bara kan drömma om, och framförallt är det ett lag som är som gjort för slutspelsfotboll i europeiskt cupspel. Det har vi sett många gånger förut.

RB Leipzig däremot är mer nya i sammanhanget, och har en lite tveksam form inför den här matchen. Var står egentligen laget? Det är det som inte är helt enkelt att veta på förhand, och det i sig är en anledning till att Atletico Madrid blir en klarare favorit. Hos spanjorerna vet vi vad som väntar, och vi känner oss mer säkra på vad vi egentligen får.

Atletico Madrid bör vinna – till slut

RB Leipzig har precis som andra tyska lag den där uppenbara nackdelen av att inte ha spelat matcher fullt ut på slutet, och det påverkar även spelarnas status. Det är såklart en fördel att man nu inte har några spelare skadade eller frånvarande, och att alla kunnat fokusera på sin träning. Det gör att truppläget ser gynnsamt ut inför matchen mot Atletico Madrid.

Däremot ska sägas att Yussuf Poulsen och Ibrahima Konaté är lite osäkra till spel, medan Hwang Hee-Chang står utanför laget. Detta då han inte är tillgänglig den här säsongen. Märk väl att Timo Werner redan har lämnat klubben för att i stället bli en del av Chelsea, och han finns därmed inte med i avslutningen på Champions League. Ett lätt häpnadsväckande beslut som han enligt rapporter tagit på egen hand.

Atletico Madrid har Angel Correa och Sime Vrsaljko utanför truppen efter att båda spelarna dragit på sig coronaviruset, och testats positivt för det. Därmed är laget aningen försvagat sett till truppen, men startelvan som Diego Simeone formerar kommer fortsatt hålla absoluta toppklass.

Sin vana trogen tror vi att Atletico Madrid sätter tonen på matchen. Under 2,5 mål spelas till 1,66 gånger såsen hos Unibet. En förlängning känns inte omöjlig, men på det hela taget är Atletico Madrid favoriter i våra ögon.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 100 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,66
Bolag: Unibet
Spelstopp: 21:00, torsdag 13 augusti
TV: 
Stream: