18 februari 2020 Dortmund PSG Speltips

Speltips RB Leipzig – PSG 18/8: Mål i fokus

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Det är omöjligt att inte fokusera på målmarknaden inför semifinalen mellan RB Leipzig och Paris Saint-Germain i Champions League den 18 augusti 2020.

  Rygga vårt speltips hos Casumo!
Annons. Nya kunder hos Casumo. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Efter en synnerligen märklig säsong är vi nu framme vid semifinalerna i Champions League, och förväntningarna går nästan att ta på. Det blev kanske inte lagen som alla hade drömt om, men det blir ett par riktigt svettiga matcher.

Det som också gör den här säsongen spännande är att det känns som att alla fyra lag som är kvar kan vinna, även om vi har två semifinaler med extremt tydliga favoriter. Paris Saint-Germain gäller såklart som favorit mot RB Leipzig, och Lyon är klar underdog i matchen mot Bayern München.

Men med de unika förutsättningar som råder – match på neutral mark och ingen publik – kan det gå lite hur som helst. Det har vi sett åtskilliga exempel på redan nu. Det gör att förväntningarna inför matchen mellan RB Leipzig och Paris Saint-Germain är stora.

Paris Saint-Germain tog sig vidare med nöd och näppe när man vände och vann mot Atalanta i matchens sista minuter. Det var en konstant press från PSG som la grunden till vändningen, men man hade ändå andan i halsen. Hur som helst var Kylian Mbappé tillbaka i laget med besked, och susade fram tillsammans med Neymar. Hur ska man kunna stoppa dem och Paris Saint-Germain egentligen?

RB Leipzig slog å sin sida ut Atletico Madrid efter ett sent avgörande, och visade återigen att man är ett lag värt att ta på allvar. Timo Werner är dock inte kvar i laget, och visst hade den tyske landslagsanfallaren behövts mot Paris Saint-Germain? Det är i alla fall känslan på förhand.

Målspelet i semifinalen

RB Leipzig tog sig som bekant vidare genom att slå ut spanska Atletico Madrid, och då kunde man formera en stark elva från början. Emil Forsberg fick faktiskt inte ens chansen att hoppa in, och frågan är om han får minuter här? Det känns lite tveksamt förutsatt att man inte behöver storma i slutet. Ibrahima Konaté är den enda spelaren som är utanför laget med en skada.

I övrigt ska sägas att RB Leipzig har plockat in Hwang Hee-Chan och Benjamin Henrichs under sommaren, och det gör att spelarna inte får spela den här matchen eftersom det som nu återstår av slutspelet tillhör förra säsongen.

PSG har haft lite problem med skador, och det var inte roligt att se hur Keylor Navas tvingades gå av kvartsfinalen. Det återstår att se om man har fått ordning på honom så att han kan spela här. Marco Veratti satt på läktaren senast och risken är stor att han gör det igen, medan Angel Di Maria nu är tillgänglig efter sin avstängning. Vad vi är helt säkra på är att Layvin Kurzawa inte spelar matchen.

Det går inte att kliva in i den här matchen utan höga förväntningar på underhållning, och den som älskar toppfotboll från internationella ligor och turneringar har såklart redan planerat in matchen i sitt schema. Det mesta talar för att vi får se en väldig offensiv mellan två lag vars absoluta styrkor ligger i offensiven.

Över 2,75 mål (asian) spelas till 1,73 gånger smeten hos Casumo.

Annons:
  Rygga spelet hos Casimo – Få 300 kronor freebet!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 2,75 mål (asian)
Odds: 1,73
Bolag: Casumo
Spelstopp: 21:00, tisdag 18 augusti
TV: 
Stream: