FK Rad Röda Stjärnan Speltips 29 maj 2020

Speltips Tirana – Röda Stjärnan 25/8: CL-kvalet

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Röda Stjärnan är stora favoriter inför matchen borta mot KF Tirana i den andra kvalrundan mot Champions League tisdagen den 25 augusti 2020.

  Rygga vårt speltips hos Coolbet!
Annons. Nya kunder hos Coolbet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Om man gillar spänning är det här kvalet till Champions League inte alls dåligt, och inför tisdagens möte mellan Tirana och Röda Stjärnan har vi förväntningar som är påtagliga.

En viktig sak att ha med sig när man spelar på det europeiska kvalspelet nu under sommaren är att det råder speciella förutsättningar, och att matcherna kommer att påverkas av en rad andra faktorer som vi vanligtvis inte behöver ta med i beräkningarna, men som nu faktiskt kan göra matcherna till någonting helt annat.

För det första är det enkelmöten som gäller, och det innebär att det är 90 minuter fotboll som avgör huruvida man tar sig vidare i kvalet eller inte. En förlust innebär att man är utslagna direkt, och ett kryss gör att matchen tas till förlängning och i nästa skede även straffläggning om det vill sig att spänningen ska maximeras.

Det här gör också att hemmaplansfördelen blir väsentligt större och viktigare, eftersom bara det ena laget får möjlighet att spelas på hemmaplan. Det är någonting som lottas fram.

Å andra sidan har coronakrisen också inneburit att matcherna numera spelas inför tomma läktare, och det i sig gör hemmaplansfördelen klart mindre. Men glöm inte att man i Europa alltså måste resa och ha sig till bortamatchen, på ett väsentligt mer ansträngande sätt än i det inhemska ligaspelet, någonting som gör bortaplansnackdelen tydlig.

Det här är faktorer som vi tar med oss inför den här matchen, men alldeles oavsett kan vi inte blunda för att Röda Stjärnan är det bättre laget.

Till syvende sist ska det spelas fotboll – och 90 minuter fotboll på en gräsmatta med elva spelare mot elva – kommer i grunden alltid att vara samma sak. Det lag som är väsentligt bättre har också en klar fördel. Det är i den positionen vi känner att Röda Stjärnan är nu.

Röda Stjärnan vinner

Enligt spelbolagen är det helt givet att serbiska Röda Stjärnan ska gälla som favoriter inför den här matchen, och det bottnar såklart delvis i att man på senare år visat sig vara ett lag som gjort för europeiskt cupspel. Det blev succé i delar av gruppspelet förra vändan, och nu har man förhoppningar om att göra samma sak.

Röda Stjärnan är också en större klubb och ett bättre lag än motståndarna för dagen, KF Tirana. I ärlighetens namn ska det vara klasskillnad.

Det som kan oroa är att Röda Stjärnan bara spelat några matcher på den nya säsongen, men det har å andra sidan blivit idel vinster både i Champions League och i det inhemska ligaspelet. Där har man fem vinster på fem omgångar.

KF Tirana vann mot Dinamo Tbilisi i första kvalrundan, men har annars spelat få skarpa matcher på slutet. Röda Stjärnan har samtidigt nio raka vinster.

Röda Stjärnan -1 spelas till vansinniga 2,45 gånger smeten hos Coolbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få upp till 100 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Röda Stjärnan -1
Odds: 2,45
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 20:00, tisdag 25 augusti
TV: 
Stream: