Speltips Djurgården Kalmar 6 mars 2021

Speltips Djurgården – Cluj 24/9: Inget talar för DIF

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Djurgården har fått en behaglig lottning hela vägen fram till gruppspelet i Europa League, men gäller som underdog inför mötet med rumänska Cluj den 24 september 2020.

  Rygga vårt speltips hos betsson!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

I egenskap av regerande svenska mästare klev Djurgården i årets Champions League-kval och fick direkt en halvtuff lott i form av Ferencvaros från Ungern. Det är på intet sätt ett klubbnamn som skrämmer, men ekonomiskt sett är det en klubb som ligger mil före de allra flesta svenska klubbarna.

Efter en direkt undermålig insats nere i Budapest föll Djurgården med 0-2, i en match där det kändes som att man aldrig gav sig själva chansen.

Hela tiden har man haft som mantra att Europaspelet är otroligt viktigt, men insatserna hittills pekar i en annan riktning. För tröstpriset efter förlust i CL-kvalet är att man tar sig till Europa League-kvalet och där fick Djurgården lättast möjliga lottning i form av Europa FC från Gibraltar.

Det är fortfarande lite oklart om man ens kan spela fotboll på Gibraltar, men ett lag som spelar europeiskt kval har man fått till.

Vinsten satt väldigt långt inne och vore det inte för ett par svettiga räddningar i slutet hade man kunnat tappa 2-1 till 2-2. Det hade inneburit förlängning, och väl där kan precis allting hända.

Men i egenskap av regerande svenska mästare har Djurgården fördelen av att tillhöra det så kallade mästarspåret rakt igenom hela kvalspelet. Det gör att man får en mer överkomlig lottning än de flesta andra svenska lag. Man må vara oseedade, men man slipper lag från de stora ligorna.

I nästa omgång, den tredje och sista innan det är dags för playoff, väntar rumänska Cluj. Det är ingen enkel motståndare, men på hemmaplan, på konstgräs och i ett enkelmöte bör man ha en god chans. Lättare lottning än så går inte att kräva. Malmö FF slog dessutom ut samma lag, då i dubbelmöte, så sent som för två år sedan.

Logiken talar emot Djurgården

För många av oss som följer svensk fotboll, och håller den varmt om hjärtat, vore det trevligt om Djurgården kunde ta sig vidare. I den sista kvalrundan, playoff, har man fått ett urenkelt motstånd från Finland eller Litauen och då ska det bara vara en formalitet att säkra gruppspelsplatsen. Det är därför i matchen mot Cluj som det hela ska till att avgöras.

Att på sin resa fram mot ett Europa League-gruppspel få Cluj, på hemmaplan, dessutom på konstgräs, i ett enkelmöte är en drömlottning sett till möjligheter. Det borde tala för att DIF gör en bra prestation.

Men formen är inte bra i laget, det europeiska kvalspelet hittills har varit direkt bedrövligt och ärligt talat verkar inte ens motivationen finnas där. Nu ser också viktige kuggen Erik Berg ut att missa matchen. Det är ett avbräck som svider.

Cluj åkte ur CL-kvalet på straffar mot Dinamo Zagreb, och är nu väldigt sugna på att ta en vinst. Dessvärre för svensk fotbolls del tror jag att man gör det.

Cluj draw no bet spelas till 1,50 gånger insatsen hos Betsson. Jag har väldigt svårt att se hur man ska förlora här. Den som har lite mer is i magen kan gå för det raka spelet på runt 2,10 gånger insatsen hos samma spelbolag.

Annons:
  Rygga spelet hos betsson – Få upp till 100 kr bonus!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Cluj draw no bet
Odds: 1,50
Bolag: Betsson
Spelstopp: 19:00, torsdag 24 september 2020
TV: 
Stream: 

Jämför odds: