7 februari 2020 Roma Bologna Speltips

Speltips inför Sevilla – AS Roma 12/3: Tungviktsmöte (uppskjuten)

Det är inget fel på spänningen på förhand inför matchen mellan Sevilla och AS Roma, som möts den 12 mars 2020 i åttondelsfinalen i Europa League.

  Spela vårt speltips hos Bethard!
Annons. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

På senare år är Europa League verkligen en tävling som har vuxit i status, och nu kommer många europeiska storheter in i turneringen med förhoppningen att gå hela vägen och framför allt göra sig hörda över hela kontinenten.

Det har en del att göra med att fler tar Europa League på allvar, och därmed växer turneringen i status och prestige. Men det har också att göra med att den som vinner hela Europa League också får en direktplats till Champions League inför kommande säsong.

Med tanke på att konkurrensen blivit allt tuffare i ligatopparna runt om i Europa, där Italien, Spanien och England är tre exempel på ligor och länder där lagen inte prenumererar på en plats till Champions League längre. Det i sin tur gör att man får försöka hitta andra vägar in i huvudturneringen till nästa säsong.

Lite så kanske det resoneras både i Sevilla och AS Roma inför avslutningen på Europa League den här säsongen, och inte minst spanjorerna vet ju hur man vinner turneringen. Det är fortfarande Sevilla som har vunnit Europa League flest gånger i historien. Då räknar vi bara sedan turneringen blev Europa League.
Annons:

En tät historia väntar i Europa League

Fernando kommer inte att kunna spela den här matchen i Europa League, och risken är att han missar hela säsongen både i ligaspelet och Europa League för Sevilla. Anledningen är en skada som gör att han är borta minst till maj månad, enligt vad rapporterna säger i dagsläget.

AS Roma då? jo, man har Jordan Veretout avstängd efter att han har fått tre gula kort i Europa League. Dessutom har man tunga spelare som Diego Perotti, Nicolo Zaniolo, Lorenzo Pellegrini och Davide Zappacosta på den lite mer långvariga frånvarolistan med skador som gör att de inte kan spela. Däremot hoppas Amadou Diwara kunna spela.

Båda lagen göra mål känns som ett bra speltips här till 1,83 gånger insatsen hos Bethard. Det är två lag som gärna får en bra start på dubbelmötet, och AS Roma har en förmåga att kunna störa mot lag som går högt. På hemmaplan lär Sevilla nämligen ta tag i den berömda taktpinnen och det öppnar upp ytor.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Båda lagen göra mål
Odds: 1,83
Bolag: Bethard
Spelstopp: 18:55, torsdag 12/3
TV: 
Stream: 

 

Annons:


Annons: