15 augusti 2019 Malmö Speltips

Speltips inför Wolfsburg – Malmö FF 20/2: 16-delsfinal

Malmö FF har goda chanser att streta emot stundtals borta mot Wolfsburg i den första av två sextondelsfinaler i Europa League den 20 februari 2020.

  Spela på X (första halvlek) hos Bethard!
Annons. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Efter ett långt uppehåll utan svensk tävlingsfotboll har Malmö FF med sin tävlingsmatch mot Syrianska i lördags (vinst med 8-0 i Svenska Cupen) och kvällens möte med Wolfsburg verkligen satt fyr på det vilande fotbollsintresset bland svenska supportrar. Nu är det äntligen dags för det att dra igång igen – som vi har längtat.

Efter ett svindlande starkt gruppspel under hösten, där Malmö FF inte bara tog sig vidare till sextondelsfinal, utan också vann sin grupp före lag som Dynamo Kiev och FC Köpenhamn, är det nu dags för slutspelet. Nu är frågan om Malmö FF kan fortsätta att bryta barriärer och ta sig till nästa steg.

Det är uppenbart att MFF har tagit försäsongen på största allvar, men till skillnad från förra året har man inte siktat på att toppa formen redan. Låt oss se hur det påverkar insatserna mot Wolfsburg. Markus Rosenberg har dessutom lagt av, men det är fortsatt ett starkt lag man har att laborera med. Jon Dahl Tomasson har tagit över som ny huvudtränare – och det blir ett tufft test direkt.

Wolfsburg har haft en stökig säsong och blandar svaga prestationer med ett par helt okej resultat. Just på slutet har man fått ordning på det allra mest akuta igen, men intresset för matchen mot MFF verkar svagt från publikens sida. Det väntas nästan lika många himmelsblå supportrar (runt 5000) som hemmasupportrar i matchen. Rimligen gör det att hemmaplansfördelen minskar i betydelse här.
Annons:

Oklarheter i MFF-truppen

Som så många gånger förr inför en stor match har förhandssnacket i stora delar handlat om vilka spelare som inte kommer till spel i respektive lag. Malmö FF hade i för sig sin tävlingspremiär redan i lördags mot Syrianska (vinst med 8-0) men har varit mitt en försäsong som gjort det svårt att kartlägga laget.

Vad vi kan konstatera när truppen som flugit med till Wolfsburg nu är helt officiell är att Romain Gall återigen petas och får stanna hemma i Malmö. Det mesta pekar nu på att han säljs eller lånas ut under säsongen, även fall uppgifter gör gällande att det är något han själv gärna undviker. Men att han är utanför tränarnas planer inför säsongen är uppenbart.

Bonke Innocent är inte heller med på resan, och troligen kan inte målvakten Dusan Melicharek spela matchen. Det är dock Johan Dahlin som är tänkt att starta, så om ingenting händer med honom under natten eller under matchen ska det inte spela någon större roll med målvaktsproblematiken. Peppar peppar.

I hemmalaget har man nu fått se två spelare, William och Iganacio Camacho, skada sig med så kallade långtidsskador på slutet. Det är spelare som kommer att saknas. Marin Pongracic är däremot med igen efter sin avstängning i helgen.

Wolfsburg är rimligen ett bättre lag, speciellt i det här skedet av säsongen, men vi tror på en tät inledning med två lag som ogärna skänker något till motståndet.

X (oavgjort) i första halvlek spelas till 2,25 gånger såsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  X (första halvlek)
Odds: 2,25
Bolag:  Bethard
Spelstopp: 21:00, torsdag 20/2
TV: 
Stream: 

 

Annons:


Annons: