6 april 2019 gif sundsvall malmö ff speltips allsvenskan

Speltips Malmö FF – Cracovia 27/8: Europa League-kval

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Malmö FF gäller som den stora svenska favoriten till att gå hela vägen till gruppspel i Europa League, och den 27 augusti 2020 möter laget Cracovia i första kvalrundan.

  Rygga vårt speltips hos Coolbet!
Annons. Nya kunder hos Coolbet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det är ett väldigt jidder att hålla reda på exakt hur det europeiska kvalspelet på klubblagsnivå fungerar, och för att ha full koll gäller det förmodligen att man har följt det hela under en längre period. Tack och lov är det precis vad vi har gjort.

I egenskap av tvåa i den allsvenska tabellen förra säsongen kliver Malmö FF nu in in Europa League-kvalet redan i den första omgången, och tack vare att Malmö FF imponerat stort i Europa på senare år har man skaffat sig tillräckligt många poäng för att vara seedade.

Nu är det faktiskt så att Malmö FF kommer att spela hela det här kvalet, till och med den fjärde kvalomgången som innebär playoff till huvudturneringen, som seedade och att man därmed bara kan lottas med oseedade lag. Precis som logiken säger innebär det rimligen en något lättare lottning, och framförallt undviker man de stora drakarna.

För det ska man ha med sig nu. Att lagen som kvalar till Europa League, såvida det inte är Djurgården som i egenskap av regerande mästare hela tiden tävlar i ett separat mästarspår, kommer att behöva lottas mot alla möjliga lag. Då kan det bli lag från England, Tyskland, Bulgarien, Färöarna eller Danmark. Det säger sig själv att man vill undvika de bästa lagen, och som seedade har Malmö FF en fördel.

Nu har man dessutom fördelen av att spela på hemmaplan i den första kvalrundan, då det är enkelmöten som gäller. För motståndet står polska MKS Cracovia, ett lag som inte direkt har skrämt andra europeiska lag tidigare.

MKS Cracovia håller inte

Malmö FF har nu stor rutin från att spela i Europa, och även om man har snubblat en del i kvalspelet har man också levererat fina resultat med avancemang till slutspelet två år i rad. Men det som brukar vara problemet är lite fysiska lag i kvalrundorna.

Det är faktiskt precis ett sådant lag som nu gästar. MKS Cracovia är ett lag som satsar mycket på fasta situationer, och som nu har kryddat laget med Rivaldinho (son till den gamla storspelaren Rivaldo) och Alvarez, som förra säsongen gjorde tvåsiffrigt antal strutar i den tyska andraligan 2. Bundesliga. Det är alltså en spelare att hålla koll på.

Malmö FF kommer till matchen med i stort sett starkaste lag, även om det råder viss osäkerhet kring både Ola Toivonen och Johan Dahlin. Den sistnämnda lär bli mer saknad om han inte kan stå, eftersom ersättaren Marko Johansson har sin uppenbara svaghet i luftrummet.

Men på det hela taget är det här en match som Malmö FF ska vinna – och som man kommer prioritera så högt det bara går inför avsparken.

Malmö FF vinner första halvlek spelas till 2,02 gånger smeten hos Coolbet. Vi kan inte tänka oss annat än att MFF går ut stenhårt här.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få upp till 100 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Malmö FF vinner första halvlek
Odds: 2,02
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:00, torsdag 27 augusti
TV: 
Stream: