Speltips Milan Parma 15/7 2020

Speltips Milan – Celtic 3/12: Rasim Reiz backar Zlatan

AC Milan är klara favoriter hemma mot Celtic i Europa League torsdagen den 3 december 2020. Rasim Reiz rekar med odds på förhand.

Toppen mot botten i kvällens match när Milan-Celtic drabbar samman på San Siro i den femte omgången av Europa League i Grupp H.

Det är dags att gå in i de avgörande matcherna för avancemang och ruggigt formstarka Milan tar emot Celtic som i teorin är utslagna i ur Europa League när man förlorade mot Sparta Prag i förra omgången med hela 4–1 behöver vinna två matcher och förlita sig på andra resultat för att ha en möjlighet ser jag som väldigt osannolikt.

Ett formsvagt Celtic som svajar i ligaspelet och cupspelet, det kan understrykas genom en cupförlust senast mot något blåbärslag kallat Ross County. I ligan ligger man 11 poäng efter Rangers så den är väl i teorin också körd. Skadeläget är väl inte heller något som gör Neil Lennons nattsömn bättre. Elyounoussi, Forrest, Griffiths, Turnbull mfl är borta ikväll även Duffy är tveksam till spel.

Milan har det skrivits spaltmeter om den här säsongen där man varit ett mycket stabilt lag, och leder Serie A. Nu behöver man vinna för att avancera i Europa League. Man får dock göra det utan Zlatan som är skadad men även Castillejo och Rafael Leao. Milan har dock visat att man kan vinna fotbollsmatcher även utan Zlatan den här säsongen.

Dagens bästa speltips?

Självklart är Milan storfavoriter inför kvällens match och det är inte mycket som talar för Celtic på förhand och ser man till det defensiva spelet så har det varit obefintligt under Europa League. Man har släppt in hela 13 mål på 4 matcher och klyschan ”det läcker som ett såll” har nog aldrig passat bättre in.

Pioli är tillbaka på tränarbänken efter att ha insjuknat i Covid-19. Det är självklart en liten tändvätska för hemmalaget att ha sin ledare vid sidan av planen.

Det enda som kan straffa Milan i en sån här match är underskattning och att man inte tar jobbet hela vägen då man tror att saker och ting kommer lösas av sig självt. Det finns alltid en risk för det men i den här matchen tror jag inte det kommer ske. Jag tror Milan kommer gå ut från start och köra över Celtic. Får man ett tidigt mål så kan det här bli en lång kväll i Milano för Skottarna.

Tittar vi på spelmarknaden så känner jag att vi har ett fina möjligheter att jobba in att Milan vinner den här matchen med minst 2 mål.

-1,5 på Milan spelas till fina 1,80 glöggen på Betsafe.

Speltips:

Speltips: AC Milan -1,5
Odds: 1,80
Bolag: Betsafe
Spelstopp: 18:55, torsdag 3 december 2020
TV: 
Stream: 

Jämför odds: