1 december 2019 Norwich Arsenal Speltips

Speltips Molde – Arsenal 26/11: Jämna odds

Märkligt jämna odds inför torsdagens viktiga möte mellan Molde och Arsenal. Det är vad som gäller i Europa League den 26 november 2020.

Efter två spelade omgångar var det här lagen som tog kommandot om toppen av gruppen i Europa League, med två raka vinster vardera och ett upplägg som gynnade lagen inför fortsättningen.

Molde skaffade sig därtill en drömstart i mötet på Emirates Stadium, genom att ta ledningen tidigt med ett vackert mål, där lagkaptenen Magnus Wolff Eikrem mycket väntat hade ett finger med i spelet för norrmännen.

Men den gången vände Arsenal och vann med stabila 4-1 till slut, och visade med all önskvärd tydlighet att man är ett lag på en, två och tre nivåer högre än Molde när det väl kommer till kritan.

Rimligen har det styrkeförhållandet mellan lagen inte förändrats nämnvärt inför den här matchen, även om det nu är Molde som har mer att spela för. En förlust här bjuder in Rapid Wien i fighten igen. En vinst för Arsenal skulle göra att man troligen är klara för sextondelsfinal redan nu. Det vill man nog klara av snabbast möjligt.

Rakt spel hämtas

Molde stod stundtals upp ganska bra senast, men saknade då ett par av sina tyngsta spelare. Av det mesta att döma ser just läget i truppen mer gynnsamt ut inför den här matchen, med endast Kristoffer Haraldseid som den spelare som ser ut att missa matchen. Det får man se som ett bra utgångsläge.

Inte minst relativt sett, alltså i direkt jämförelse med motståndarna Arsenal, är det en stor fördel för Molde hur läget i truppen ser ut inför den här matchen.

Arsenal har aktivt valt att sätta spelarna William Saliba, Sokratis och Mesut Özil utanför truppen till Europa League. Det gör att dessa tre inte kan finnas med här. Det kan inte heller Mohamed Elneny och Sead Kolasinac, som är smittade med corona. Det vi vet är att inte heller Thomas Partey, Pablo Mari eller Gabriel Martinelli är tillgängliga, medan Bukayo Saka är tveksam till spel.

I veckan var varken David Luiz eller Dani Ceballos med i truppen efter en incident på träningen. Det återstår att se om dessa spelare finns med i den här matchen, men oavsett vad tycker jag att det ser ut som att man är ett något sargat lag inför den här ganska tuffa bortamatchen.

Å andra sidan vann man bekvämt till slut senast och är det bättre laget. 1,80 gånger såsen för det raka spelet på Arsenal känns som ett värdespel. Man vinner oftare än 60% av gångerna här. Det finns hos Betsson.

Speltips:

Speltips: Arsenal vinner
Odds: 1,80
Bolag: Betsson
Spelstopp: 18:55, torsdag 26 november 2020
TV: 
Stream: 

Jämför odds: