Speltips Real Sociedad – AZ Alkmaar 5/11: Svenskduellen

Simon Pålsson Publicerat: 5 November 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Alexander Isak mot Jesper Karlsson. Det är inte utan att man ser fram emot att se mötet mellan Real Sociedad och AZ Alkmaar i Europa League den 5 november 2020.

  Rygga vårt speltips hos 888sport!
Annons. Nya kunder hos 888sport. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Efter att det länge varit ett par ganska deppiga, intetsägande år vad gäller svenska spelare som varit framstående i europeiska klubbar känns det nu som att det finns en ny, spännande generation värd att hålla både ett och två ögon på.

Det som tidigare var ett baktungt landslag har nu blivit ett så offensivt starkt landslag att vi kanske släpper in lite för många mål – och det bottnar egentligen i att det nu finns så många intressanta spelare att släppa fram i offensiven.

Jesper Karlsson kan mycket väl vara nästa namn och enligt Janne Andersson knackar den offensive mittfältaren, eller ytteranfallaren, redan nu på för en landslagsplats. Men som det ser ut i skrivande stund finns han inte med på novembersamlingen.

Med det sagt har den före detta anfallaren från IF Elfsborg fått en kanonstart på äventyret i nederländska AZ Alkmaar, där han redan öst in ett par mål och där han på ett övertygande sätt spelat till sig en startplats.

På torsdagen väntar nästa tuffa utmaning i Europa League när hans AZ Alkmaar ska spela borta mot Real Sociedad, där det mesta pekar på att en viss Alexander Isak startar längst fram.

Mål i fokus

För tiotalet år sedan kändes det som att AZ Alkmaar hade någonting stort på gång och man hade ett lag med ett par spelare som verkligen stack ut. För egen del var jag alltid svag för den amerikanske anfallaren Jozy Altidore.

Men nu är det nya tider och efter ett par svagare säsonger känns det plötsligt som att AZ Alkmaar har någonting bättre på gång igen. Att man har lyckats med värvningarna i sommar är tydligt och det är flera nordiska namn som nu gör succé. Jesper Karlsson är den senaste raden av spelare som gör det bra för AZ Alkmaar.

AZ Alkmaar kommer dock att sakna Ron Vlaar och Jeremy Helmer inför matchen, och Jordy Clasie stannar även han hemma.

I hemmalaget är det Luca Sangalli, Igor Zubeldia, Aritz Elustondo, Asier Illarramendi och Joseba Zaldua som ser ut att missa. De tre sistnämnda testas sent.

Över 2,5 mål spelas till 1,67 gånger smeten hos 888sport. Det är bara att tuta och köra för deras del här. Inget av lagen har något att förlora efter att ha inlett gruppspelet på ett övertygande sätt.

Real Sociedad - AZ Alkmaar

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Jämför odds: