23 november 2016 Ludogorets Basel

Speltips Shaktar Donetsk – FC Basel 11/8: Europa League

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Europa League-slutspelet åker vidare på tisdagen den 11 augusti 2020 när Shaktar Donetsk spelar mot FC Basel på neutral mark.

  Rygga vårt speltips hos Bethard!
Annons. Nya kunder hos Bethard. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Då är det dags för nästa match i det här slutspelet av Europa League, och det är minsann inga dåliga förutsättningar som gäller inför matchen mellan Shaktar Donetsk och FC Basel.

Det är en enda match, och vinnaren tar allt. Det är kvartsfinal som gäller, och vinnaren går därmed direkt vidare till semifinal. Skarpt läge för såväl Shaktar Donetsk som FC Basel med andra ord.

Så vilket lag har bäst förutsättningar att vinna? Det är frågan som skall besvaras inför kvartsfinalens start vid 21:00 på tisdagskvällen.

Shaktar Donetsk har god form efter att ha vunnit med hela 3-0 mot Wolfsburg i åttondelsfinalen, medan FC Basel vann med uddamålet mot Eintracht Frankfurt och därmed tog sig vidare bekvämt.

Det här är inte lag som spelat mot varandra på en herrans massa år, men vår känsla är ändå att det är ukrainarna som tagit flest steg i rätt riktning sedan 2009 då man senast spelade mot varandra i tävlingssammanhang.

Vi rekar det raka spelet

Shaktar Donetsk har i mitt tycket inte en fullt så stark trupp som för ett par säsonger sedan, men det är fortsatt ett lag som bygger mycket på inhemska spelare spetsat med brassar som verkligen är i Europa för att göra avtryck. Det har visat sig vara en framgångsmodell och det kan mycket väl göra att man tar sig till semifinal här. Det känns åtminstone som att man har en god chans.

Vad man ska ha med sig är att Davit Kchocholav inte får spela matchen då han är avstängd. Detta efter sitt kort i den förra matchen mot Wolfsburg, som man alltså vann med hela 3-0.

Då ska sägas att läget i bortalaget är klart värre, och man har inte minst sin nyckelspelare Eray Comert borta med avstängning. I övrigt är också Luca Zuffi, Jonas Omlin och Ramires otillgängliga med skador.

FC Basel må vara ruskigt starka i defensiven och har fem raka hållna nollor i Europa League, men nu ställs man mot ett klart svårare motstånd igen.

Shaktar Donetsk vinner (ordinarie tid) spelas till 1,86 gånger smeten hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Shaktar Dontesk vinner (ordinarie tid)
Odds: 1,86
Bolag: Bethard
Spelstopp: 21:00, tisdag 11 augusti
TV: 
Stream: