23 april 2019 Alavés Barcelona Speltips

Speltips Barcelona – Eibar 29/12: Programenlig vinst

Barcelona har chans att studsa tillbaka i toppen mot Eibar trots att Messi inte spelar. Vi rekar med odds och tips.

Barcelona har haft en tuff start på säsongen och går att finna först på en femteplats i den spanska ligan, en ovanlig syn minst sagt. Här har de dock ett gyllene läge att studsa tillbaka in i topp tre då de tar emot Eibar på tisdagkvällen hemma på Camp Nou.

Barcelona har åtminstone hämtat sig igen med fyra obesegrade matcher efter förlusten mot Cádiz och den förödmjukande 0-3 förlusten på hemmaplan mot Juventus i Champions League. Messi har kommit igång med målskyttet dessutom efter en tveksam start på säsongen men kommer dock inte att delta i kvällens match mot Eibar då han fått utökad ledighet efter hans resa hem till Argentina över jul. Barcelona får klara sig utan Messi som gjort tolv mål på de senaste sex matcherna mot Eibar.

Eibar förlorade senaste mötet mot Alavés trots en tidig ledning från baskerna. Dessförrinnan har de haft ett rätt tufft spelschema som de ändå lyckats plocka poäng från. Förutom förlusten mot Real Madrid i förrförra omgången så har de under sina fem senaste matcher även hunnit med att kryssa mot både Valencia och Real Sociedad samt att de avslutade november med att vinna med 2-0 mot Real Betis på bortaplan.

Barcelona är för starka för Eibar

Båda lagen har en del skador i truppen. Hemmalaget har fortsatt Ansu Fati, Sergi Roberto och den gamla trotjänaren Gerard Piqué borta. Jordi Alba är avstängd inför matchen och kommer att ersättas av Junior Firpo på vänsterbacken Sist men inte minst så är Messi även han borta inför kvällens möte som tidigare nämnts då han fick utökad ledighet på sitt julfirande hemma i Argentina.

Bortalaget har flera spelare som är tveksamma till spel inför matchen. Eftersom både Yoshinori Muto och Sergi Enrich är oklara för spel så kommer Eibar med stor sannolikhet att ställa upp med en ensam anfallare i Kike García. Paulo Oliveira i försvaret är även han tveksam i spel och troligtvis startar Eibar med Esteban Burgos tillsammans med Pedro Bigas i mittlåset istället.

Trots att Messi är borta och att Eibar tagit sig genom en tuff period i spelschemat på ett bra sätt så är Barcelona såklart en väldigt stor favorit och antagligen numret för stort för Eibar. För att få lite bättre odds spelar vi därmed på att Barcelona vinner med –1,25 (asian handicap) spelas till 1,75 gånger smeten hos Betsafe.

Speltips:

Speltips: FC Barcelona  1,25 (asian handicap)
Odds: 1,75
Bolag: Betsafe
Spelstopp: 19:15, tisdag 29 december 2020
TV: 
Stream: 

Jämför odds: