Speltips Cadiz Athletic Bilbao

Speltips Athletic Bilbao – Real Betis 23/11: Måndagsmöte

Tre viktiga poäng i La Liga står på spel måndagen den 23 november 2020 när Athletic Bilbao spelar hemma mot Real Betis.

Efter ett landslagsuppehåll modell längre är ligafotbollen tillbaka och nu har vi avverkat en hel helg med intensivt matchande. Men det spelas också matcher på måndagskvällen, främst för lag som inte kommer att spela i Europaspelet under veckan.

Här sticker inte minst måndagsmötet mellan Athletic Bilbao och Real Betis ut. Det är två lag som av lite olika anledningar behöver tre poäng, och vars inledningar på säsongen kanske inte varit så flygande som man hade hoppats på.

Det gäller egentligen primärt hemmalaget, som vi vet har en stor potential som klubb och som tidigare säsonger har kunnat slåss i toppen. Men nu har man en sämre generation spelare och det är för mig uppenbart att det är ett av lagen som har svårast att hantera de nya förutsättningarna som råder i ett publiklöst fotbollssamhälle.

Det som är glädjande för hemmalagets del är att man har tre raka hemmavinster mot Real Betis. Möjligen är det något man kan finna styrka i?

Real Betis har en okej poängskörd på tolv poäng på nio matcher och parkerar därmed i mitten, men en förlust här och man bjuder in bottenstriden igen. Det skulle också innebära att dessa båda lag plötsligt står på samma antal poäng.

Offensiv själ i matchen

Athletic Bilbao har alltså inte haft den allra bästa starten, men det ser nu ut som att man ska kunna få tillbaka några av sina bästa spelare igen. Dani Garcia och Inigo Lekue har varit i karantän ett tag och det återstår att se hur det har påverkat spelarnas form. Men båda spelarna ska vara redo för spel igen, om än inte i fullt slag.

Det finns också viss osäkerhet kring spelare som Kenan Kodra, Ibai Gomez och Peru Nolaskoain. Oscar De Marcos är den enda spelaren som just nu har konstateras smittad med corona och som av den anledningen inte kan vara med.

Det går att jämföra med bortalaget, som fick Aissa Mandi utvisad senast mot FC Barcelona. Därmed är han inte med i den här matchen. Som om det inte vore nog med det saknar man två nyckelspelare i Nabil Fekir och Sergio Canales, som båda är skadade. Det är också Victor Camarasa, men det är å andra sidan en spelare som varit skadad under lång tid och som man har lärt sig att klara sig utan.

Juanmi och Andrés Guarado kommer att provas sent och kan eventuellt spela, men man ska nog inte hoppas på för mycket.

I grunden är det här två offensiva lag, men också lag som släpper in för många, för enkla mål. Det gör att jag har en god förhoppning om att få se mål här.

Över 2 mål (asian) spelas till 1,69 gånger smeten hos CampoBet.

Speltips:

Speltips: Över 2 mål (asian handicap)
Odds: 1,69
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 21:00, måndag 23 november 2020
TV: 
Stream: 

Jämför odds: