Speltips Barcelona Espanyol 8 juli 2020

Speltips Barcelona – Espanyol 8/7: Avslaget derby

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Ett katalanskt derby som Espanyol helst hade velat slippa, är den bestämda känslan, medan Barcelona är svårt pressat att vinna. Vi väntar oss varken nerv eller speciellt hård kamp på Camp Nou och bjuder på ett specialspel inför matchen.

  Rygga vårt speltips hos Bet365!
Annons. Nya kunder hos Bet365. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Se matchen – utan kostnad! Läs mer här.

Espanyol har checkat ut

Tränarbyten utan effekt. Fem raka förluster. Jumbo i tabellen. Numera också utan chans på överlevnad. Espanyol vill förstås bara få det här överstökat, ladda om och skapa nytt – i andradivisionen. Sedan kan man sikta uppåt. Men det är klart att det är extremt tuffa tider för klubben.

Att då ställas inför en match som denna, ett derby med djup och lång historia, det hade man kanske helst kunnat undvika. Kanske är det till och med lite skönt att matchen spelas inför tomma läktare? Att slippa den pressen.

På tal om press: ja, den är total för Barcelona. Kan inte bli större. Med fyra omgångar kvar att spela har de lika många poäng upp till serieledande Real Madrid, som man efter uppehållet hamnat på efterkälken. Det enda som räknas nu – som kanske inte ens kommer räcka – är fyra raka vinster och bara hoppas på att det räcker.

Om det inte skulle gå vägen, finns det i alla fall ett värde i att hitta formen inför fortsättningen av Champions League-slutspelet, där returen mot italienska Napoli väntar.

Ousmane Dembélé och Frenkie de Jong är helt out för Barcelona, som också har Samuel Umtiti och Junior Firpo osäkra. Gästernas enda avbräck är på avstängde Jonathan Calleri.

Ingenting talar för nerv eller derbykänsla

Barcelona måste vinna, absolut. Men Espanyol har mer eller mindre redan checkat ut och kommer spela andradivisionsfotboll kommande år. Och nu handlar det om ett derby som spelas inför tomma läktare på Camp Nou.

Med andra ord: varken nerv eller hård kamp att vänta? Vi tror inte att Espanyol kommer vilja bjuda upp till det senare. Och om siffrorna skulle skjuta i höjden, Barcelona exempelvis få in ett par tidiga baljor, är sannolikheten stor att matchen därefter bara spelas av.

Huvuddomaren är José Munuera och hans matcher brukar ofta balansera runt den 5,5-kortlina som är nedplitad. Med bakgrund till rådande förutsättningar tror vi att den kommer bli underkliven.

Alltså spelas under 5,5 kort till oddset 1,90 hos Bet365.

Annons:
  Rygga spelet hos Bet365 – Få upp till 1 250 kr i spelkrediter!
Annons. Nya kunder hos Bet365. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 5,5 kort totalt
Odds: 1,90
Bolag: Bet365
Spelstopp: 22:00, onsdag 8 juli
TV: 
Stream: