Streama Real Madrid Elche

Speltips Barcelona – Real Madrid 24/10: El Clasico

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

FC Barcelona och Real Madrid spelar äntligen säsongens allra första El Clasico. Ska Barca gälla som favoriter i La Liga den 24 oktober 2020?

  Rygga vårt speltips hos betsson!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Om jag hade fått önska hade jag kanske inte placerat ett El Clasico redan på eftermiddagen en lördag, och jag hade definitivt inte velat att matchen skulle spelas inför tomma läktare på visserligen väldigt mäktiga Camp Nou.

Men nu är verkligheten som den är och vi får bara tugga i oss att det här mötet inte direkt blir vad det brukar bli. Nu är kanske inte publiken i Barcelona kända för att vara hetsigast eller mest högljudd i hela världen, men det blir ändå en atmosfär som sätter sin ton på matchen.

Å andra sidan är det här ofta matcher som lever sitt egna liv och där det finns en naturlig, inneboende rivalitet mellan spelarna. Det går långt förbi publiken och jag tror ärligt att spelare som Busquets, Ramos, Messi, Pique, Benzema, Casemiro och Modric kan skrapa fram en ganska aggressiv stil på planen ändå. Det har vi sett förr.

Därför har jag trots allt ganska höga förväntningar inför det här mötet. Rent sporsligt känns det nästan viktigare än någonsin, med tanke på att båda lagen öppnat säsongen aningen knackigt och inte känns fullt så självklara som under sina bästa säsonger.

Real Madrid föll exempelvis hemma mot Shaktar Donetsk i Champions League så sent som den här veckan och har en hel del att vässa på att få ordning på spelet. Det finns väl inte ett bättre tillfälle att få till det än mot FC Barcelona?

Odds på El Clasico

Men nu kommer Real Madrid att få göra det utan ett par av sina allra bästa spelare. Eden Hazard har kanske inte blivit riktigt vad man hade hoppats på, men alla vet att belgaren potentiellt skulle kunna bli en av ligans bästa spelare om han är i form. Daniel Carvajal och Martin Ödegaard spelar inte heller lördagens stormatch. Alvaro Odriozola och Mariano kommer att testas sent, men jag räknar inte med spel från någon av dessa herrar.

Jordi Alba står som ett osäkert kort inför matchen då han nu försöker återhämta sig i sin hamstringmuskel, det vill säga baksida lår. Det är precis den typ av skada som man bör ta det väldigt lugnt med. Därför skulle jag tippa på att han inte spelar här. Marc André Ter Stegen har inte kunnat spela än och han är inte med här heller. Samma sak gäller mittbacken Samuel Umtiti, som hade varit given intill Gerard Pique annars. Tror jag.

Så med många tapp i båda lagen är det inte helt enkelt att veta vad vi förväntar oss. Blir det en tightare match utan publik, eller blir den bara tråkigare, slappare och mer avslagen?

Jag tror att försvaret kan bli lite lidande. Där behövs ofta den där sista lilla taggningen för att kunna göra det sista. Mot så här bra spelare, i en så stor match, kan det blottas åt båda håll i stället.

FC Barcelona vinner spelas till 2,05 gånger krämen hos Betsson. Min magkänsla säger hemmavinst. Det skulle också te sig logiskt sett till prestationerna på slutet.

Annons:
  Rygga spelet hos betsson – Få upp till 100 kr bonus!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: FC Barcelona vinner
Odds: 2,05
Bolag: Betsson
Spelstopp: 16:00, lördag 24 oktober 2020
TV: 
Stream: 

Jämför odds: