2 februari 2019 Celta Vigo Sevilla Speltips

Speltips Elche – Celta Vigo 6/11: Pirrar det?

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Det kanske inte pirrar enormt inför fredagens möte mellan Elche och Celta Vigo i spanska La Liga. Vi rekar med odds den 6 november 2020.

  Rygga vårt speltips hos Betsson!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Det är en extremt haltande tabell som vi försöker läsa ut någonting av i spanska La Liga. En del lag har spelat sex matcher, en del sju och en hel drös har redan hunnit med att spela åtta omgångar av den här ligasäsongen. Det vill säga lite mer än en femtedel.

Att det haltar så här ordentligt gör att det inte riktigt går att blicka på tabellen och få en rättvis uppfattning om hur lagen har spelat den här säsongsinledningen. Det är en viktig varning för den som tenderar att fokusera lite för mycket på statistik när man lägger sina bets och speltips.

Men för den som har koll på La Liga och har kollat en del matcher finns det ett par viktiga lärdomar som man kan dra redan nu. En del handlar om lagen som finns där, och det är exempelvis uppenbart att topplagen som Real Madrid och FC Barcelona är klart sämre än tidigare säsonger.

Men det är inte helt relevant inför fredagens möte mellan Elche och Celta Vigo. I mina ögon har hemmalaget visat prov på lovande tendenser. På endast sex omgångar har man redan samlat ihop tio poäng och det ger en stabil mittenplacering. Men poängsnittet gör att man egentligen placeras på en högre placering.

Däremot kan man inte direkt imponeras av Celta Vigo, vars negativa utveckling under förra säsongen ser ut att fortsätta. Spelmässigt tycker jag att man ser direkt ihåliga ut. Med 14 insläppta mål på åtta matcher får man ta och bekräfta det.

Risig form i Celta Vigo

Om man bara slänger ett snabbt öga på resultatraden ser man snabbt att bortalaget Celta Vigo är inne i ett negativt stim. Man har på sina fem senaste matcher hela fyra förluster och endast en plockad poäng totalt. Det gör att man cementerat sig själva som ett bottenlag.

Å andra sidan bör man förtydliga att förlusterna har kommit mot lag som Atletico Madrid, FC Barcelona och Real Sociedad. Alltså idel topplag och idel lag som man kan förlora mot utan att för den sakens skull skämmas. Problemet med resultatraden är dock att självförtroendet nu inte är på topp.

Elche däremot har tre vinster på sina fem senaste, men föll senast mot Real Betis med klara 3-1 på bortaplan. Det var ett litet steg tillbaka, men jag har svårt att se hur man inte ska ta kommandot i fredagens match mot Celta Vigo.

Trots det här håller spelbolagen Elche som klar underdog. Det kan jag tycka är märkligt, alldeles oavsett hur situationen nu ser ut runt laget. Som såklart är en viktig faktor.

1X spelas till 1,75 gånger smeten hos Betsson.

Elche - Celta Vigo

La Liga
Spela här
+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Jämför odds: