1 mars 2019 rayo vallecano speltips girona la liga

Speltips Elche – Girona 20/8: Kval till La Liga

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Blir det La Liga för Elche eller Girona inför nästa säsong? Femman och sexan från Segunda Division gör nu upp den 20 augusti 2020.

  Rygga vårt speltips hos Casumo!
Annons. Nya kunder hos Casumo. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det har varit en helt spektakulär säsong i den spanska fotbollen, och även om de allra flesta inte har samma koll på Segunda Division som man möjligen har på La Liga har den här säsongen varit någonting alldeles extra även ett hack ner i seriesystemet.

Märk väl att det med speciella förutsättningar också har ställts andra krav på lagen, och efter att serien var färdigspelad blev det en del skiftningar som inte kändes helt logiska. Huesca och Cadiz är lagen som tog sig upp och som därmed kommer att spela i La Liga kommande säsong.

Fullt så roligt var det inte för Zaragoza, som fanns med i toppen under lång tid, men som tappade på slutet och till slut hamnade på tredjeplatsen. Det var fyra poäng upp till andraplatsen, som var den sista direktplatsen uppåt.

Som femma och sexa i tabellen hittade vi Elche och Girona, där det förstnämnda laget laltså bara hade en poäng till godo på två lag som också jagade kvalplatser. Nu någon vecka senare har Elche en god chans att få spela La Liga redan i september månad. Det kan svänga oerhört snabbt i fotbollsvärlden.

Final i två matcher

Märk väl att det spanska systemet för kvalet till La Liga påminner en del om det som används i England, med semifinalerna och finaler där trean, fyran, femman och sexan gör upp om den tredje och sista uppflyttningsplatsen.

Men det finns en skillnad i Spanien och det är att man spelar finalen i dubbelmöte, med matcher hemma och borta för lagen. Å andra sidan är det speciella förutsättningar just i år då man inte tillåter publik på arenorna. Det gör att hemmaplansfördelen inte blir fullt så viktig.

Elche och Girona slog ut Zaragoza respektive Almeria, två lag med erfarenhet av att spela i La Liga, i sina respektive semifinaler trots att man stod som underdogs. Det lär vara stärkande inför det här dubbelmötet i finalen.

Känslan är att vi får se två försiktiga lag, och vi blir inte förvånade om man kommer att lägga fullt fokus på att minimera misstagne.

Under 2 mål (asian handicap) spelas till 1,81 gånger smeten hos Casumo.

Annons:
  Rygga spelet hos Casumo – Få 300 kronor freebet!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2 mål (asian handicap)
Odds: 1,81
Bolag: Casumo
Spelstopp: 22:00, torsdag 20 augusti
TV: 
Stream: