7 februari 2020 Alavés Eibar Speltips

Speltips inför Alavés – Eibar 7/2: 1X2-spel hämtas

Gäller nu är att ta avstamp från bottenstriden i La Liga. Detta när Deportivo Alavés och Eibar drabbar samman på Mendizorrotza i samband med att den 23:e omgången ska kickstartas. Frågan vi ställer oss: vem vinner?

Annons:

Annons: Streama matchen kostnadsfritt: Läs mer om hur – här! Regler & villkor hittas på hemsidan, via länken.

Precis nu känns det relativt tryggt, men vindarna vänder fort i fotbollens värld och på bara ett par veckor kan situationen vara en helt annan.

Inför den 23:e omgången har i alla fall både Alavés och Eibar sex poäng vardera ner till seriens bottentrio. Faktum är att målskillnaden är identisk även den, -9 baljor i kolumnen. Sex vunna, sex kryss och nio förluster är deras facit.

Det är med andra ord inte långsökt att förutspå en tät historia vara att vänta oss från fredagens enda La Liga-batalj. 1X2-oddsen stod, när speltipset var publicerat under torsdagen, i 2,50-3,20-3,20. Spelbolagen tror också att det kommer bli en tajt och mer tillknäppt historia; över-/underoddsen på 2,5-målslinan står i 2,45-1,61.

Senast stod Deportivo Alavés för en utmärkt arbetsinsats och spelmässig prestation i övrigt när de var nära att vinna borta över Sevilla, för att till slut få nöja sig med delad pott och 1-1. Man hade inte mycket av bollinnehavet i matchen, men stod ändå upp väl och den insatsen är värd att ta med sig i bagaget.

Och Eibar? De spelade 1-1 – och det hemma mot Real Betis. Möjligen med visst flyt. Annars är det just på hemmaplan som resultaten allt som oftast tickar in.

Annons:

Hemmaplansfördelen väger tungt

På bortaplan är poängskörden oerhört skral för Eibar. 11 matcher har renderat i så få som en vinst, utöver det fem kryss och fem förluster. Bara sju baljor framåt. Det är oroväckande statistik. Betydande skillnad hemma- kontra borta.

Detta är förstås Alavés medvetna om, motståndarnas svårigheter på resande fot, och ska försöka utnyttja det. Blir genast en mental fördel och troligen en match där man får greppa taktpinnen och vara den förande parten på planen.

Gällande lagens senaste insatser ser vi också en fördel för Deportivo Alavés, som verkligen stod upp väl mot Sevilla. Nu har det blivit alldeles för få treor på senare tid, men känslan är att en sådan nu kan lura runt hörnet – mot en, på pappret, jämnstark motståndare med enorma problem på bortaplan.

Enda avbräcket för hemmalaget är på Tomás Pina medan Sergio Álvarez, Iván Ramis och eventuellt Kike García kommer missa matchen för Eibar.

Summa summarum, visst känns 2,50 gånger pengarna något högt för den raka ettan? Casumo Sport placeras spelet på!

Annons:
  Rygga spelet hos Casumo sport – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Deportivo Alavés vinner, rak etta
Odds: 2,50
Bolag: Casumo Sport
Spelstopp: 21:00, fredag 7/2
TV: 
Stream: 

 

Annons:


Annons: