19 april 2019 Alavés Valladolid Speltips

Speltips Osasuna – Alaves 31/12: Nyår i Spanien

Det blir nyårsfotboll i spanska La Liga när Osasuna spelar hemma mot Deportivo Alaves torsdagen den 31 december 2020.

Fotboll på nyårsafton? Ja, bevisligen är det inte riktigt samma högtidsartade dag på alla håll runt om i världen och det är tydligt inte minst i Spanien. Men det är en välkänd tradition att man spelar matcher även på denna årets sista dag.

Just det här året är det två matcher på schemat och mötet mellan Osasuna och Deportivo Alaves är det som enligt min åsikt sticker ut mest till det positiva. Det här är två skakiga lag, två lag som inte går att lita på, och just därför känns det så spännande.

Osasuna har i fem raka matcher släppt in minst två mål och detta då räknat i ligamatcher. Det gör att man nu har en negativ trend och ligger på nedflyttningsplats i tabellen.

Fem placeringar bättre, och lika många poäng starkare, hittar vi ett Deportivo Alaves som också skakar och som inte har någon vidare trend. Nu vann man i för sig senast, men innan dess var det tunnsått med trepoängare.

Odds på målspelet

Osasuna har med sig ett antal tunga spelare till matchen, men det är kanske tappen av spelare som är mest relevanta. Lucas Torro och Chimy Avila kommer inte att kunna spela matchen mot Deportivo Alaves, och det gäller som en klar nackdel. Men kanske är det ändå värre att Inigo Perez är avstängd och inte kan spela? Jony är dessutom tveksam.

Aridane Hernandez är däremot mer glädjande tillbaka från sin avstängning och kommer in för att stärka Osasuna.

I bortalaget ska man ha med sig att Ruban Duarte, Rodrigo Ely och Rorigo Battaglia inte kan komma till spel. Den senare är avstängd och är av den anledningen helt borträknad. Däremot finns det viss förhoppning om att Pere Pons ska hinna bli fit.

Det är ganska likvärdiga tapp vi har att göra med här och det blir inte en faktor. Det är snarare den risiga defensiven som kommer att fälla avgörandet för vårt spel.

Båda lagen göra mål spelas till hela 1,98 gånger såsen hos Betsson.

Speltips:

Speltips: Båda lagen göra mål – ja
Odds: 1,98
Bolag: Betsson
Spelstopp: 16.15, torsdag 31 december 2020
TV: 
Stream: 

Jämför odds: