22 december 2019 Real Madrid Athletic Bilbao Speltips

Speltips Real Madrid – Atletico Madrid 12/12: Madridderbyt

Lördagens tyngsta match som spelas i La Liga avgörs mellan Real Madrid och Atletico Madrid i den spanska huvudstaden den 12 december 2020.

Allt annat än stora förhoppningar, förväntningar och krav på lördagens huvudstadsderby mellan Atletico Madrid och Real Madrid vore direkt malplacerat. Det här är en match som på pappret har allting som man kan kräva av en fotbollsmatch.

  • Det är två otroligt skickliga lag som ska göra upp om tre viktiga poäng.
    Det är tre poäng som båda behöver i toppstriden.
    Bortalaget toppar tabellen på förhand och kan dra ifrån ytterligare i guldstriden.
    Hemmalaget är i starkt behov av att vinna.
    Zinedine Zidane är pressad – men räddade troligen sitt anseende efter veckans vinst mot Borussia Mönchengladbach i Champions League.

Det finns också en lång trend med intensiva, underhållande matcher när lagen spelat mot varandra. Vare sig det varit i spanska cupen, La Liga eller i Champions League. Det här är två lag som man vill se slåss mot varandra.

Nu finns det också en liten extra krydda av att Atletico Madrid plockat in Luis Suarez i laget, en spelare som har öst in mål mot Real Madrid, och en spelare som jag vågar lova har en komplicerat förhållande till klubben. Det är en spelare som gärna, gärna, gärna blir hjälte i den här matchen.

Det finns potentiella matchhjältar även i hemmalaget, men det är en ganska skön sits som Atletico Madrid kommer med till matchen. Atletico Madrid har sex poäng till godo på sina rivaler i tabellen, man toppar La Liga och man går mot en vår med spel i Champions League-slutspelet parallellt med guldstrid i Spanien. Kan man klaga? Egentligen inte.

Nu har man inte så mycket att förlora, men skulle Atletico Madrid ta poäng eller rent av vinna har man verkligen någonting att känna sig nöjda med. Det är inte alls samma tyngd på deras axlar som på hemmalagets. Real Madrid måste gå för att vinna.

Vilka sätter tonen?

Atletico Madrid har sin vana trogen alltid en förmåga att sätta tonen i sina matcher, med en stark defensiv organisation, ett relativt lågt bollinnehav och en svärm av spelare som hela tiden tar jobbet i defensiven, men också orkar med i offensiven. Det är löpstyrkans mamma vi har att göra med här.

Deras förmåga att sätta tonen på matcherna gör att det ofta blir speciella matcher, inte minst i stormöten som mot Real Madrid, FC Barcelona eller slutspelsmatcher ute i Europa.

Det man ska ha med sig är att Real Madrid kan formera ett starkt lag, men att man saknar Federico Valverde och Eden Hazard. Luka Jovic kan inte heller spela, men det hade han förmodligen inte gjort ändå. Martin Ödegaard och Mariano testas sent.

Atletico Madrid har Diego Costa och José Gimenez på skadelistan, men har nu fått tillbaka Sime Vrsaljko igen. Jag kan dock inte tänka mig att han går rakt in i startelvan med tanke på att han missat i stort sett hela hösten med en skada.

Antingen blir det här ett målkalas utan dess like (händer enstaka gånger) eller slutar det som vanligt målsnål, när Atletico Madrid sätter tonen.

Under 2,5 mål spelas till 1,75 gånger såsen hos Betsafe. Det går inte att blunda för att det är där spelvärdet ligger inför matchen. 0-0, 1-1 eller uddamålsvinst åt endera håll har vi sett många gånger förr mellan lagen.

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,75
Bolag: Betsafe
Spelstopp: 21:00, lördag 12 december 2020
TV: 
Stream: 

Jämför odds:


Ingress

Brödtext

Mellanrubrik

Brödtext

Speltips:

Speltips: Lag 1 vinner
Odds: 2,00
Bolag: Unibet
Spelstopp: 13:00
TV: 
Stream: 

Jämför odds:


Ingress

Brödtext

Mellanrubrik

Brödtext

Speltips:

Speltips: Lag 1 vinner
Odds: 2,00
Bolag: Unibet
Spelstopp: 13:00
TV: 
Stream: 

Jämför odds: