22 december 2019 Real Madrid Athletic Bilbao Speltips

Speltips Real Madrid – Granada 23/12: Vägskäl

Granada hakar på toppstriden med en vinst borta mot Real Madrid, men kan man verkligen skrälla på bortaplan i La Liga den 23 december?

Det är bara en dag kvar till julafton men tack och lov använder man sig inte av riktigt samma helgdagsupplägg lite mer söderom i Europa. Det gör att vi som tvingas sitta hemma i tv-soffan, framför Bingolotto med familjen, faktiskt kan smälla upp lite kvalitetsfotboll på en sidoskärm.

Och det är inga dåliga matcher som står på schemat den här veckan.

Eller vad sägs om Real Madrid mot Granada på onsdagskvällen? Det är ett möte som på pappret låter väldigt kittlande, och som sett till förutsättningarna är väldigt hett.

Real Madrid såg som bekant skakiga ut inledningsvis, men har sakta rest sig, ätit ikapp gapet upp till toppen och börjar nu ta sig in i toppstriden på allvar. Faktum är att man skuggar Atletico Madrid i tabelltoppen och snart kan ta över serieledningen. Om det vill sig väl.

Granada är på Europaplats, åtta poäng bakom Real Madrid. En vinst här gör att man på allvar kan slåss om Champions League-platser. Det var också målsättningen med säsongen, att dels ta sig till Europa League (vilket man gjorde) och att slåss om Europaplats till nästa år.

Tunga tapp i bortalaget

Men det är fortfarande ett par steg upp till ett lag som Real Madrid, som trots allt ligger på en annan nivå och som rimligen är ett betydligt svårare lag att försöka slå än gemene lag i La Liga.

Det märks inte minst på spelartruppen, som i bortalaget inte håller riktigt samma höga nivå. Nu är problemet dessutom att man saknar flera tongivande spelare. Maxime Gonalons är exempelvis avstängd, medan Neyder Lozano och Angel Montoro båda är skadade. Fede Vico, Darwin Machis och Victor Diaz är alla tveksamma till spel.

I hemmalaget är det bara Isco, som trots allt är petad även om han är redo för spel, som ser ut att missa. I övrigt kan Zinedine Zidane formera precis laget han vill. Och det är precis samma lag vare sig Isco är spelduglig eller inte, skulle jag gissa.

Båda lagen göra mål spelas till fina 1,91 gånger såsen hos Unibet. Då bortalaget har god form bör man ha en reell chans att hota framåt här.

Speltips:

Speltips: Båda lagen göra mål – ja
Odds: 1.91
Bolag: Unibet
Spelstopp: 19:45, onsdag 23 december 2020
TV: 
Stream: 

Jämför odds: